2024. május 8. - Mihály

Tovább nő a belvíz a Tiszántúlon

Tovább nő a belvízzel elöntött területek nagysága a Tiszántúlon, miközben a szivattyútelepek már hárommillió köbméter vizet emelnek át naponta a befogadókba; a Berettyó 335 centiméteres vízmagasággal tetőzött Szeghalomnál - közölte Bara Sándor, a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi igazgatóság (Tikövizig) igazgatója, védelemvezető pénteken az MTI-vel.
2010. február 26. péntek 12:54 - HírExtra
Tájékoztatása szerint a Tikövizig területén két folyószakaszon van árvízvédelmi készültség: a Berettyó a tetőzést követően lassan apad, ott elsőfokú, míg a továbbra is áradó Hortobágy-Berettyón másodfokú a védelmi készültség.

Bara Sándor elmondta azt is, hogy tovább nő a belvízzel elöntött területek nagysága: jelenleg nyolc védelmi szakaszon van másodfokú belvízvédelmi készültség.

A 21 üzemelő szivattyútelep naponta már csaknem hárommillió köbméter vizet emel át a befogadókba. A térségben több mint 18 ezer hektár földet borít belvíz, ebből 4,4 ezer hektár vetés, 4,1 ezer hektár pedig szántóterület - közölte a védelemvezető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását