2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Pécsen a tandíjellenes road show

Kedden délután rendezik a tandíjellenes tüntetést a Pécsi Tudományegyetem (PTE) hallgatói. Szabó Gábor, a helyi HÖK elnöke korábban elmondta: több érdekképviseletetet, egyebek mellett a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetét és a Pedagógusok Demokratikus
2007. október 2. kedd 10:25 - Hírextra
A tandíjellenes tüntetés délután négykor kezdődik a 48-as téren. A pécsi egyetem tíz karán a demonstrációt megelőző két hétben nyílt hallgató fórumokat szerveznek, amelyben a fejlesztési részhozzájárulás bevezetésének körülményeit, illetve következményeit ismertetik a diákokkal - mondta Szabó Gábor.

A tanév első tandíjellenes tüntetése Szegeden volt szeptember 5-én. 10-én Békéscsabán, 12-én Gyulán és Szarvason demonstráltak a diákok, 19-én pedig Nyíregyházán és Debrecenben szerveztek hasonlót. Egy napra rá Kecskeméten, 25-én pedig Dunaújvárosban és Veszprémben volt tandíjellenes megmozdulás. Egerben és Miskolcon szeptember 26-án, az ottani felsőoktatási intézmények területén tartottak tiltakozó rendezvényt a hallgatók. Az év utolsó tandíjellenes tüntetését Budapesten tervezik, október közepén.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását