2024. május 2. - Zsigmond

Robert Plant nem turnézik a Led Zeppelinnel

Sem turnéra, sem lemezfelvételre nem készül Robert Plant egykori zenésztársaival. A legendás együttes "hangja" ezt saját honlapján hozta a világ tudomására, s ezzel szétoszlatta rajongóinak azt a reményét, hogy a közeljövőben még egyszer együtt hallhatják
2008. szeptember 30. kedd 10:16 - Hírextra
A Led Zeppelin turnéjáról még múlt a hét végén írt a The Sun című brit bulvárlap, azt állítva, hogy Robert Plant is beadta a derekát, annak ellenére, hogy az utóbbi időben nem vett részt az együttes közös próbáin. A tavaly decemberi óriási sikert hozó londoni koncert óta állandóan tartották magukat a közös turnéról szóló híresztelések. Jason Bonham (a halott John Bonham fia) augusztusban beszélt arról, hogy közösen próbálnak Jimmy Page-dzsel, John Paul Jonesszal.

Plant nyilatkozatában "légből kapott és nevetséges" agyszüleménynek nevezte az újra felröppent turnéterveket. Mint fogalmazott, ő a jövő héten fejezi be amerikai turnéját Allison Krauss amerikai bluesgrass-énekesnővel, akivel nagysikerű, immár Grammy-díjas Raising Sand című lemezüket készítették. E turné befejezése után legalább két évig nem kíván senkivel sem koncertezni. - Sok sikert kívánok Jimmy Page-nek, John Paul Jonesnak és Jason Bonhamnek e terveikhez - idézte Plant szavait a BBC és a Billboard.

A Led Zeppelin-legendának azonban vélhetően Plant elutasító nyilatkozata sem vet majd véget. Novemberben ugyanis megjelenik az együttes 10 lemezből álló összeállítása. A boxban kilenc stúdióalbum és a Coda című nagylemezük ritkaságai kapnak helyet. Az utóbbi lemez mini-LP formájában kerül a boltokba az eredeti angliai kiadási illusztrációival.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását