2024. április 29. - Péter

Reneszánsz Cimbora találkozó

Tíz magyarországi város tizenéves fiataljai A Mediciek fénykora című kiállítás vendégei lesznek a Szépművészeti Múzeumban szombaton. Az esemény része annak a Cimbora programnak, amely a Duna televízióval és a Művészetek Palotájával közösen készül, és év v
2008. február 21. csütörtök 16:17 - Hírextra

A Mediciek fénykorát idéző kiállítás megtekintése után a gyerekek feladatlapokkal felszerelt játékban vesznek részt, s a válaszokat a Cimbora honlapján (www.cimbora.hu) induló Uralkodó című internetes játékban hasznosíthatják majd.

A Cimbora munkatársai a múzeumpedagógusokkal karöltve szeretnék a gyerekek érdeklődését interaktív játékokkal és foglalkozásokkal tovább bővíteni, mert nemcsak az a cél, hogy megismerjék, milyen lehetett az élet a 15. századi Firenzében, hanem az is, hogy ez milyen hatással volt Magyarországra, Mátyás udvarára.

A Művészetek Palotájában a Cimbora Egyetem keretében neves régészek, irodalmárok előadásait rögzítik, és ezeket a gyerekek a Duna Televízióban láthatják szombaton délelőttönként. Eddig szó volt például a Mátyás kori összeesküvésekről, a könyvnyomtatásról, a Visegrádi palota titkairól és Mátyás király hadseregéről.

A következő hónapokban még 20 előadást rögzít a televízió, beszélni fog többek között Szörényi László irodalomtörténész, Csorba László, a Római Magyar Akadémia volt igazgatója és Mácsai János zenetörténész - tette hozzá Érdi Márta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását