2024. április 19. - Emma

Bankkártyákat díjaztak

Egy arany színű, földgömböt ábrázoló kártya nyerte el Az év bankkártyája 2007 címet a Magyar Képzőművészeti Egyetem és a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége közös pályázatán, amelynek díjait kedden adták át Budapesten.
2008. január 29. kedd 21:39 - Hírextra
A díjátadón Kőnig Frigyes, az egyetem rektora elmondta, hogy a kereskedelmi bankok számára kiírt pályázatra tíz bank összesen 76 kártyával nevezett. Az első alkalommal meghirdetett pályázat céljaként említette, hogy minél művészibb, ízlésformálóbb bank- és hitelkártyák kerüljenek forgalomba.

A pályázathoz kapcsolódóan az egyetem hallgatói is készítettek bankkártya-terveket. Az ötletgazdag anyagban például aranyhalat és szeméttelepet ábrázoló terv is szerepel, de megálmodtak a diákok egy politikusokat ábrázoló kártyasorozatot is, amelyből mindenki a pártállásának megfelelően választhatna fizetőeszközt.

Az év bankkártyája 2007 címet az OTP Bank arany színű, földgömböt ábrázoló prémium kategóriájú MasterCard Credit Gold kártyája nyerte el. Az év lakossági bankkártyája 2007-ben a KDB Bank Visa Classic bankkártyája lett, amelyen Csordás Zoltán kortárs festőművész munkája látható.

Az év vállalati bankkártyája elismerést az ELLA Első Lakáshitel Kereskedelmi Bank nyerte el Visa Business bankkártyájával, amely egy tintatartót és egy tollat ábrázol. Az év prémium bankkártyája 2007 kategória nyertese az Unicredit Bank Hungary szürkés színű MasterCard Platina lakossági hitelkártyája lett. Az év bankkártya sorozata elismerést az OTP Bank napórára emlékeztető mintát ábrázoló sorozata kapta.

A pályázat díjazottjai három éven keresztül használhatják "Az év bankkártyája 2007" logóját, amely egy bankkártyából "hajlított" aranyhalat ábrázol.

A zsűri elnöke Molnár Kálmán grafikusművész, egyetemi tanár volt, a tagok között szerepelt Kőnig Frigyes festő és grafikusművész, az egyetem rektora is.

A pályázatra beérkezett munkákból és a pályázathoz kapcsolódó hallgatói tervekből összeállított kiállítás február 2-ig tekinthető meg az egyetem aulájában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását