2024. április 19. - Emma

Milliárdos támogatás a szakképzésnek

Közel másfél milliárd forint európai uniós forrást fordíthat képzésekre, fejlesztésekre a szekszárdi Szent László Térségi Integrált Szakképző Központ (TISZK).
2008. szeptember 30. kedd 17:16 - Hírextra
A Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretéből 400 millió, a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) forrásaiból 893 millió forintot nyert el a Tolna Megyei Önkormányzat a megye hét szakképző iskoláját tömörítő TISZK szervezeti kiépítésére és infrastrukturális fejlesztésére - jelentette be szekszárdi sajtótájékoztatóján Puskás Imre, a közgyűlés elnöke kedden.

Az uniós támogatást a fenntartó megyei önkormányzat százmillió forinttal egészítette ki - tette hozzá.
Az elnök kiemelte: a cél a hatékonyabb szakképzés, ezért is alakították ki a szekszárdi, a tamási és a bonyhádi önkormányzattal a térségi szakképzés modelljét. Most a TÁMOP-nak köszönhetően többek közt felnőttképzési központot hoznak létre és a hátrányos helyzetű diákok felkészülését segítik, a TIOP révén pedig az tanműhelyeket, szaktantermeket újítanak fel, valamint fejlesztik a szekszárdi Szent László Szakképző Iskola kollégiumát.

Vida Lajos, az intézmény igazgatója felhívta a figyelmet: a dél-dunántúli régióban a Tolna megyei pályázat egyedül nyerte el mindkét pályázati kiírás támogatását.

Kérdésre válaszolva elmondta: a közel ötven szakmában mintegy ötezer diákot oktató integrált intézmény az ősszel induló fejlesztéseknek köszönhetően elsősorban a fém-, gép- és építőipari szakmák oktatásában felelhet meg jobban a gazdaság elvárásainak. Ezeken a területeken már most is vannak hiányszakmák - húzta alá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását