2024. május 6. - Ivett, Frida

Árhullám vonul le

A melegebbre fordult idő okozta hóolvadás és az utóbbi napok esőzése miatt kisebb árhullám vonul le a folyók észak-magyarországi szakaszán, árvízvédelmi készültséget ugyanakkor nem kellett elrendelni - tájékoztatta Csont Csaba, az Észak-magyarországi Körn
2008. január 21. hétfő 18:29 - Hírextra

Az igazgatóság működési területén az elmúlt napokban 5-15 milliméternyi csapadék - főleg eső - esett, a Sajó és a Hernád szlovákiai vízgyűjtőjén még ennél is kevesebb, a Bodrog és a Felső-Tisza vízgyűjtőin viszont már jelentősebb mennyiségű, 20-40 milliméternyi csapadék hullott - közölte Csont Csaba.

Az eső és a szokatlanul meleg január miatt a hegyekben olvad a hó, emiatt kisebb-nagyobb mértékben megemelkedett a vízszint a folyókon.

A Bodrog vízszintje ugyanakkor jelentősen, csaknem egy méterrel megnőtt, itt, valamint a Tiszán további, mérsékelt áradásra kell számítani, árvízvédelmi készültség elrendelése viszont egyelőre nem várható.

Csont Csaba azt is elmondta: hétfőre a folyókról gyakorlatilag eltűnt a jég. A Tisza egy rövid, mintegy hét kilométeres szakaszát - Lónya térségében - azonban öt centiméteres jég borítja.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását