2024. április 30. - Katalin, Kitti

Ginkgo Napok

A kínai kultúra áll idén a Ginkgo Napok középpontjában az ELTE Füvészkertjében. Az október 4-5-i programokat az ELTE Konfuciusz Intézete a Kínai Kéttannyelvű Iskola segítségével szervezi, az esemény fővédnöke a Kínai Népköztársaság nagykövetsége.
2008. szeptember 30. kedd 12:24 - Hírextra
Ebben az évben is örökbe lehet fogadni törpe ginkgofákat, amelyek dézsában nevelhetők, így könnyebb elhelyezni is azokat. A fácskákat az örökbefogadó elviheti, ha van kertje, vagy akárcsak erkélye, de ott is hagyhatja a Füvészkertben. Itt rákerül a névtáblája, amely örökre hirdeti az örökbefogadó nevét - tájékoztatta az MTI-t Rabi Éva, a Füvészkert munkatársa.

Szombaton a Konfuciusz Intézet hallgatói élmény- és úti beszámolót tartanak kínai útjukról. Lesz tajcsioktatás, kungfubemutató, és az autentikus teakészítés rejtelmeibe is bepillanthatnak az érdeklődők. Délután gyerekprogramok lesznek: a kicsik kipróbálhatják a kínai papírkivágás, a pálcikával történő evést és a kalligrafikus jelek festésének rejtelmeit.

Vasárnap Gerzson László kertészmérnök tart előadást Kínai növények a magyar kertekben címmel. Délben Yu Zemin tart kalligráfiabemutatót és -oktatást.Az eseményhez kapcsolódik Szabó György fotókiállításának megnyitása, Pillanatképek - Kína egy amatőr fotós szemével címmel.
A rendezvény ideje alatt számos ginkgo biloba terméket lehet kapni. Közismert, hogy a ginkgokészítmények javítják az emlékezetet, serkentik az agyműködést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását