2024. május 16. - Mózes, Botond

Túl a 600. kívánságon

Az életet súlyosan veszélyeztető betegségekben szenvedő gyermekek kívánságait teljesíti már évek óta a Csodalámpa Alapítvány. Karácsony előtt már túlhaladták a 600. kívánság teljesítését is - tudta meg az MTI munkatársa Katona Klári énekesnőtől, aki az al
2007. december 18. kedd 17:05 - Hírextra

A Csodalámpa újabban zenés klippel jelentkezik a Magyar Televízióban. A klip zenéje - amelyet Katona Klári szerzett, Fodor Ákos költő szövegével - hamar népszerű lett.

Ezek a gyerekek nagyon betegek, de mind bíznak a felgyógyulásukban - árulta el az MTI munkatársának az énekesnő. - Minden kívánságuk a jövőbe mutat.

A 600. kívánság története is ilyen: a 3 éves Patrikot nagyon érdekli az építészet. Azt a tervet szövögeti, hogy édesapjával együtt megépítik a saját kis házukat. November 21-én kapott egy igazi barkácskészletet, és a budapesti Gozsdu-udvarban végigvezették őt, hogy megnézhesse, milyen is egy igazi építkezés.

Az is megtörtént, hogy éppen a kívánság teljesülése - például egy sárkányrepülés - okozott olyan pozitív sokkot, amely segített a gyermek felépülésében, abban hogy újra megkapaszkodhasson az életben - mondta Katona Klári.

Néhány, mostanában teljesült kívánságról értesült az MTI munkatársa Halpert Zsuzsától, a projekt kommunikációs vezetőjétől.

A 11 éves Lili kívánsága az volt,hogy a családjával és a barátnőjével a parádsasvári kastélyszállóban tölthessen el néhány napot.

A 9 éves Attila a Graz melletti dinoszaurusz-parkba látogathatott el ősszel.

A 6 éves László, a 11 éves Anett és a 7 éves Dávid szeptemberben a Párizs melletti Disneyland-ben tölthetett egy napot.

A 16 éves Szandi lassan egy éve volt már kórházban, amikor teljesülhetett régi álma: egy laptopot kapott, amely nagy segítséget nyújtott számára a tanulásban.

A 13 éves János azt kérte, hogy elutazhasson Bécsbe és személyesen köszönhesse meg az orvosának, hogy egy transzplantációs műtéttel megmentette az életét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását