2024. április 19. - Emma

Múzeumok Őszi Fesztiválja

Országszerte mintegy 110 múzeum több mint 700 programmal várja a látogatókat és a szakembereket szeptember 29-től hat héten át a Múzeumok Őszi Fesztiválján; a Múzeumok Mindenkinek Program (MMP) országos rendezvénysorozatát immár harmadik alkalommal rendez
2008. szeptember 25. csütörtök 18:55 - Hírextra
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakállamtitkára szerint a november 15-ig tartó programsorozat azokat is csábítja, akik eddig csak "kívülről szemlélték" a múzeumot, és akik így részesei lehetnek "belülről" is ennek a csodálatos világnak. Minden korosztályt várnak, de elsősorban a kisdiákokat, a középiskolásokat és természetesen a szülőket, hogy családi eseménnyé váljon a múzeumlátogatás.

Hozzátette: az elmúlt időszakban a múzeumok is igyekeztek a középpontba kerülni, őszi fesztiváljuk pedig már bizonyította létjogosultságát. Idén a hathetes programkavalkádra mintegy 150 ezer látogatót várnak, akik a kiállítások mellett részt vehetnek különleges élményt nyújtó, változatos és szórakoztatva oktató rendezvényeken, családi hétvégéken és többnapos eseményeken is.

Emlékeztetett arra, hogy a Múzeumok Őszi Fesztiválja programjain két évvel ezelőtt 49 múzeum vett részt, tavaly pedig 75. Idén már 110 múzeum szervez a nagyközönségnek szóló rendezvényeket, nyolc témakörbe csoportosítva - hangsúlyozta a szakállamtitkár, példaként említve a Pincétől a padlásig, a Játszani is engedd..., a Művészetek találkozása és az Álruhában címmel futó programokat, valamint a Múzeumok őszbúcsúztató vigasságát, amely szorosan kapcsolódik majd Márton napjához.

Káldy Mária, a Múzeumi Oktatási és Képzési Központ igazgatója arról számolt be, hogy a Múzeumok Őszi Fesztiváljának központi nyitó nagyrendezvénye immár a hatodik Múzeumpedagógiai Évnyitó lesz, amelynek a házigazdája idén a fővárosi Iparművészeti Múzeum.
A rendezvény célja egyrészt, hogy ráirányítsa a figyelmet a múzeumokra mint az oktatás egyik fontos helyszínére, másrészt, hogy bemutassa, a múzeumok a tanévhez igazodva milyen új programokkal várják a pedagógusokat és a diákcsoportokat.

Az évnyitóhoz kapcsolódó konferencián lehetőség nyílik arra is, hogy az Oktatási és Kulturális Minisztérium, valamint a közgyűjtemények beszámoljanak a közművelődés, és a múzeumpedagógia terén végzett kutatásaik eredményéről és megismertessék legsikeresebb fejlesztéseiket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását