2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Újra megrendeznénk

A magyar sportági szövetség megpályázza a 2010-es úszó, műúszó, műugró és hosszútávúszó Európa-bajnokság megrendezését.
2008. szeptember 23. kedd 16:03 - Hírextra
Ezt Gyárfás Tamás elnök jelentette be. A két év múlva esedékes Eb házigazdájának kilétéről szombaton dönt a kontinentális szövetség (LEN) végrehajtó bizottsága Zürichben. Budapest vetélytársa az olasz és az orosz főváros.

Ha sikerrel pályázik a magyar főváros, 2006 után lehet ismét Eb-rendező. Gyárfás Tamás úgy fogalmazott: "csalódott lennék, ha nem nyernénk, akár Róma és Moszkva ellenében is".
A MÚSZ jövőbeli világversenyek hazai lebonyolítására vonatkozó elképzeléseit támogatásáról biztosította Salamon Károly, a szövetség főtámogatói közé tartozó Allianz Hungária Zrt.

 vezérigazgatója is. A cégvezető a részvénytársaság nevében a keddi ünnepségen - életbiztosítási kötvény mellett - 100 ezer forintos kezdőösszegű bankkártyát nyújtott át a pekingi olimpián legeredményesebben szereplő magyar úszóknak, így a kínai fővárosban három ezüstérmet kiérdemelt Cseh Lászlónak, továbbá a döntőbe jutott és ott ötödikként végzett Gyurta Dánielnek, illetve az egyformán hatodik Kis Gergőnek és a 4x200 méteres női gyorsváltó tagjainak, Mutina Ágnesnek, Verrasztó Evelynnek, Dara Eszternek és Jakabos Zsuzsannának.

A versenyzők egy része még pihenőjét tölti, így Cseh januárig nem úszik, s egyelőre nem kezdte el az edzéseket Gyurta sem, de például Verrasztóék már javában róják az uszodahosszakat, s amint azt Evelyn, a Jövő SC kiválósága elmondta, a novemberi rövidpályás ob-n és decemberi Eb-n egyformán rajthoz áll.

A 2004-es olimpiai ezüst mellett rövidpályás Európa-bajnoki aranyakkal is rendelkező Gyurta Dániel annyit tett hozzá, hogy a maga részéről örülne egy 2010-es, hazai rendezésű kontinensviadalnak, már csak azért is, mert a 2006-os, margitszigeti normálmedencés Eb-n nem sikerült döntőbe jutnia kedvenc távján, 200 m mellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását