2024. május 20. - Bernát, Felícia

Öttusa: indul az idény

Hét magyar versenyző szerepel a hét második felében az öttusázók idei Világkupa-sorozatának első állomásán, Kairóban.
2008. február 20. szerda 17:31 - Hírextra

A férfiak mezőnyében Balogh Gábor, Németh Róbert és Marosi Ádám, a nők versengésében Tóth Adrienn, Cseh Krisztina, Kovács Sarolta és Máthé Vivien igyekszik majd minél előrébb végezni és ezzel javítani a pozícióján, ami többek esetében különös jelentőséggel bír az olimpiai kvalifikációt illetően.

A most versenyző hét öttusázó közül Baloghnak és Némethnek már van kvótája, a többiek úgy juthatnak hozzá részvételi joghoz, hogy a május végi, június eleji budapesti világbajnokságon az első három közé kerülnek, vagy a világranglistán a kvalifikációs időszak végén jó pozícióban lesznek. Nemenként két versenyző képviselhet egy-egy országot a pekingi játékokon, így ha egy nemzetnek több kvótása lesz, az adott szövetség dönti el, kit nevez.

A Vk-sorozat versenyei egyébként éppen a budapesti MVM világbajnokságra is kvalifikálnak, a férfiak és a nők esetében is két-két versenyt vesz figyelembe a szövetségi kapitány, Pálvölgyi Miklós és Kulcsár Antal.

A vb-ig Kairót követően Mexikóvárosban, Millfieldben, Madridban és Kladnóban rendeznek Vk-fordulót.
Az egyiptomi versenyen a kiírás szerint csütörtökön selejteznek a férfiak, pénteken pedig a nők, majd szombaton és vasárnap bonyolítják le a döntőket.

A magyarok közül korábbi eredményeik alapján Baloghon és Némethen kívül Horváth Viktor és Tibolya Péter, továbbá Vörös Zsuzsanna rendelkezik olimpiai kvótával.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását