2024. május 17. - Paszkál

Előbb az istálókkal egyeztetnek

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) valamennyi Forma-1-es csapattal egyeztetni szándékozik, mielőtt hivatalosan bejelentené az új pontszámítás esetleges elhalasztását.
2009. március 23. hétfő 14:35 - HírExtra
A FIA múlt kedden állt elő azzal, hogy az a pilóta nyeri a világbajnoki címet, aki a legtöbb futamgyőzelemmel rendelkezik, és nem feltétlenül az, aki a legtöbb pontot gyűjti az idényben. A Forma-1-es csapatokat tömörítő szervezet (FOTA) azonban szembe helyezkedett a módosítással, és péntek délután jelezte: kéri a szabály hatályon kívül helyezését, mert álláspontja szerint azt túl későn hozták meg az illetékesek. Az újítást több jelenlegi és volt pilóta is bírálta.

Noha a FOTA álláspontja egyértelműnek tűnik, és a nemzetközi szövetség pénteken késznek is mutatkozott az új pontozási rendszer bevezetésének jövő évre halasztására, a végleges döntés meghozatala előtt mégis szondázni szeretné az istállókat. Azt egyelőre nem közölte a FIA, hogy mikor tesz pontot a történet végére, az idő ugyanakkor sürget, az idei világbajnokság ugyanis vasárnap megkezdődik a melbourne-i Ausztrál Nagydíjjal.

A nemzetközi szövetség a múlt keddi tanácskozásán arról is döntött, hogy csak a futamelsőségek egyenlősége esetén rangsorolna a viadalokon szerzett összpontszám. Ugyanakkor az egyes versenyeken belül maradna a régi szisztéma, amely szerint az első hely 10, a második 8, a harmadik 6 pontot ér, majd egyesével csökkenve a negyedikért 5, a nyolcadik pozícióért pedig 1 pont jár.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását