2024. április 28. - Valéria

A KDNP szerint

Mire megszűnik Demszky Gábor főpolgármesteri mandátuma, ismét visszatér a tanácskorszakot idéző beléptetési rend a hivatalában, köddé válik a "nyitott Városháza" szlogen - nyilatkozta Wertán Zsolt (KDNP) fővárosi képviselő az MTI-nek hétfőnr annak kapcsán
2008. szeptember 22. hétfő 18:27 - Hírextra
Molnár Mihály, a főpolgármesteri hivatal védelmi ügyosztályvezetője a politikust cáfolva az MTI-nek elmondta, csak a részben már korábban kiépített beléptető rendszer teljes körűvé tételére írtak ki pályázatot a hivatal biztonsága érdekében, ettől azonban még nem szűnik meg a Városháza nyitottsága.

Wertán Zsolt szerint felháborító dolog, hogy "Demszky Gábor utolsó demokratikus bástyája", a nyitott Városháza intézménye is megszűnik azáltal, hogy az önkormányzat közbeszerzési biztonságának MSZP-SZDSZ többsége hozzájárult a Városháza belépési rendjét szigorító közbeszerzés kiírásához.

Az ellenzéki politikus közölte, hogy az új rendszerben már minden kapunál regisztráció, személyi igazolvány, mágneskártya szükséges majd az épületbe történő bejutáshoz. A rendszer bevezetésével "annyira sietnek, hogy egy előre hozott választás esetére már zárt legyen a Városháza, s ide egy egér se jöhessen be mágneskártya nélkül" - tette hozzá.

Molnár Mihály, a főpolgármesteri hivatal védelmi ügyosztályvezetője kifejtette, hogy a korábban már részben kiépített beléptető rendszer nem teszi zárttá a Városháza épületének védelmét, s a hivatal biztonsága szempontjából nem elégséges. Egy tűzeset, bombariadó vagy katasztrófa esetén megállapíthatatlan jelenleg az, hogy hányan is tartózkodnak az épületben. Vannak olyan rendezvények, amikor 200-300-an is felkeresik a dísztermet - jegyezte meg.

Az ügyosztályvezető megjegyezte, hogy jelenleg - a megfelelő technikai háttértámogatás nélkül - nem kielégítő a hivatalba látogató ügyfelek és vendégek portákon történő fogadása, eligazítása, információval való ellátása.

Molnár Mihály hangsúlyozta, hogy más közintézményhez hasonlóan a Városházán is szükség van ellenőrzött beléptetésre. Az ügyosztályvezető leszögezte: attól, hogy kontroll lesz a beléptetésben, még bárki beléphet munkaidőben a Városháza épületébe. Fennmarad a nyitott Városháza filozófiája is, mivel nem lesz személyi igazolványos ellenőrzés. Az ügyfelek a portán jelzik, hogy melyik ügyosztályra igyekeznek, s ennek megfelelően kapnak egy belépőkártyát, várhatóan a jövő év első felétől.

A gépjárműveknek minden utasa vendégkártyát kap majd az autó regisztrálásakor.A beléptető rendszert a múlt év elején kezdték kiépíteni. Az ügyosztályvezető közölte, hogy az előirányzott 20 millió forintnál kevesebbet, 18-at költöttek tavaly. A továbbfejlesztésre most 16 millió forintot biztosít az önkormányzati költségvetés. Az ügyosztályvezető elmondta azt is, hogy nem tervezik a rendszer olyan jellegű kialakítását, amellyel a hivatal 1.200 körüli dolgozójának napi mozgását követnék nyomon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását