2024. április 28. - Valéria

Felújított lakásotthonok

Felújított két mezőfalvai lakásotthont a Fejér Megyei Önkormányzat; a családi házak rendbetétele és berendezésének cseréje 29 millió forintba került - mondta el az épületek hétfői átadásán a közgyűlés alelnöke.
2008. szeptember 22. hétfő 18:30 - Hírextra
Balsay István (KDNP-Fidesz) tájékoztatása szerint a beruházás megvalósításához négymillió forintot a Szociális és Munkaügyi Minisztérium pályázatán nyert, 25 millió forintot pedig saját költségvetéséből biztosított az önkormányzat.

Fejér megyében az önkormányzat 435 gyermek-és lakásotthoni, valamint 774 nevelőszülői férőhelyet tart fenn, ahol 6.16 kiskorú, s 136 nagykorú, utógondozott fiatal nevelkedik.

A cél az, hogy a családjukból kiemelt, gondozásra, nevelésre szoruló gyerekek mind a gyermek-és lakásotthonokban, mind a nevelőszülőknél az európai uniós elvárásoknak megfelelő nívójú ellátást kapjanak.

A megyei önkormányzat ennek jegyében már elkészíttette a terveit egy 48 gyermek elhelyezésére alkalmas otthonnak, s európai uniós pályázati forrásokkal szeretné felújítani a sárbogárdi, a lepsényi lakásotthont, valamint az előszállási utógondozó egység épületeit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását