2024. április 25. - Márk

Gyurcsány és a "jezsuita szigor"

Suchman Tamás szocialista országgyűlési képviselő Gyurcsány Ferenc röpiratáról azt nyilatkozta az MTI-nek szerdán, hogy ha az egy komoly vita kezdete, akkor a vitát meg kell szervezni, de ha egyfajta "végeredmény", akkor nem kíván részt venni a megvitatásában.
2010. május 5. szerda 23:43 - HírExtra
A politikus szerint a volt miniszterelnök a dolgozatában úgy fogalmazott mint mindig; pontosan, jezsuita szigorúsággal és önmarcangolással. Megállapításai jelentős részével ő is egyetért. A probléma szerinte az, hogy a röpirat olyan emberek bírálatáról szól, akiket Gyurcsány Ferenc erősített meg a hatalomban, és akikkel együtt is működött.

Suchman Tamás szólt arról is, hogy amikor Gyurcsány Ferenc lemondott a miniszterelnökségről, azt nem tartotta sem előkészítettnek, sem indokoltnak. Álláspontja szerint, ha az egykori miniszterelnök már akkor mindenki elé tárja a most felemlegetett tényeket, és támogatást kér a problémák megoldásához, megkapta volna.

A politikus szerint lemondás helyett felelősségvállalásra és cselekvésre lett volna szükség, amit szívesen támogatott volna ő is. "Most azonban, amikor a Fidesz politikája az elszámoltatásról szól, ami valójában a szocialistákkal való leszámolást jelenti, nem tartom elfogadhatónak, hogy Gyurcsány Ferenc az oroszlánok elé veti a társait" - fogalmazott.

Hangsúlyozta: nem gondolja, hogy a szocialista párt mély válságának, megalázó vereségének ne legyenek következményei. Alkalmassági felülvizsgálaton kell átesnie mindenkinek a következő hetekben, hónapokban. "Elodázhatatlan az elitváltás, de elodázhatatlan az is, hogy egyértelműen, és ne csak utalásokkal fogalmazzuk meg a baloldal helyzetét" - mondta.

Suchman Tamás szerint óriási most a felelősség, és ha ebből akarja Gyurcsány Ferenc kivenni a részét, akkor osztozik a céljaiban, de nem tartja most helyesnek az őszödihez hasonló drámai hangvételt. Álláspontja szerint az ex-miniszterelnöknek a dolgozattal visszatérési szándéka van. Mint kifejtette, barátilag azt tanácsolja, hogy használja az erős egyéniségét, szellemiségét, váljon megkerülhetetlenné, mint Horn Gyula volt az egészsége megromlása előtt.

Ehhez azonban nem most kellene vezető tisztségre törnie, és ítéletet mondania azok felett, akikkel egy asztalnál ült - fogalmazott. Emlékeztetett arra is, hogy Gyurcsány Ferenc a bizalmat mindig megkapta tőlük, nem hagyta el senki. "Azon kell tehát elgondolkoznia, kikkel vette magát körül, és miért nem valósulhatott meg a saját elképzelése az ország vezetéséről, hogy ne néhány embernek legyen csak kompetenciája az országot vezetésben" - véleményezte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

...
2017. december 13. 20:02
2008. július 15. 19:33
a fenébe is, legalább ne írnád állandóan, hogy a "barátaid"! ;-/ tudod, hogy minden nickemmel egyet értek veled, de ha ide is bedobom egy versikémet, amit talán éppen erre az alkalomra gyűlölködtem össze a szegényes szókészletemből, vagyis ha a Turulnak csak egy tolla is meggörbül ezen aljas csirkefogók által, arra van viszont kezdeményezésem rímbe szedve(!), és akkor lehet innen kidobnak(?). pedig itt nem a politika miatt vagyok! (írtam)
de, hogy lásd, és lássák, - már több turulbontogatós fórumba bepottyant ez - mihez tartás végett, ha mégis baja esne annak:
---------
ha egy "spiró" (és regős p.) heccelődhet ily eszközökkel, akkor mi is, én is! és ez íródott az(ok) után, nem fordítva!
----
----
Vascipő a Dunára néz,
szomjus nyelvét ölti,
vágyakozva sohajtoz.
Segít rajta neonáci,
odasiet a "rajthoz".
Vasutasék kalapácsa,
no meg hozzá edzett kéz,
s kopasz csávó jót golfoz:
Erídj, ússz a gazdihoz!
---
---
bizonyára "elvetemült" sorok, de ha dőlne a Turul, lesznek a golf sportnak is hirtelen "barátai" valószínűleg szerintem...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását