2024. június 16. - Jusztin

Összetűzések, oszlatás, könnygáz a Szabadság téren

Szombaton kora délelőtt már álltak azok a kordonok, amelyeket a rendőrök a délutáni demonstrációk helyszíneinek biztosítására helyezett ki, így a Hősök terét, az Olimpiai parkot és a Szabadság teret is lezárták. Események percről percre.
2008. szeptember 20. szombat 17:58 - Hírextra


19:07

Irány a Hősök tere

Az Oktogonról mégis a Hősök tere felé szorítják az embereket: a dobálás zajlik, a rendőrök folyamatosan emelik ki a zavarkeltő elemeket.

19:01

Irány a Blaha

Az Oktogonnál tart a tömeg, egyetlen irányban szabad az út: Nagykörút, a Blaha Lujza tér felé.

Hír TV: senki sem hallott oszlásra való felszólítást. A Bajcsy-Zsilinszky már tiszta, a rendőrök tömött sorokban vonulnak visszafele - megjöhetett a váltás.

18:57

Elkezdődött

Vízágyús tömegoszlatásba kezdett a rendőrség a Bajcsy-Zsilinszky úton az Arany János utcai metrómegállónál - jelentette szombaton az MTI tudósítója, nem sokkal 19 óra előtt.

18:51

A helyzet fokozódik

Az Andrássy úton teljes a készültség: rendőrök, vízágyú - a folytatás több mint valószínű.



18:44

Friss

A Hír TV adása szerint a Szabadság tér ürül, rohamrendőrök tartanak a Bajcsy-Zsilinszky út felé. A tüntetők nem értik, miért ezt a megoldást alkalmazták - szerintük nem volt atrocitás. A riporter azt a hírt nem tudta megerősíteni, hogy felgyújtottak volna egy rendőrautót.

Ellenben úgy tűnik, a Szabadság téri Hazatérés templomába beszorított mintegy százötven tüntető közé könnygázgránátot lőttek. A tévés információforrásként telefonhívásokra hivatkozik.

Egyre több rendőr tart a Szabadság tér felé, míg ripoterünk szerint a demonstrálók a Deák tér felé tartanak - további összetűzésekre lehet számítani. Kisberk Szabolcs meg tudta erősíteni a felgyújtott rendőrautóról szóló hírt; már egy vízágyút is bevetettek.

18:43

Összetűznek

Macskaköveket, füstbombákat és égő anyagot dobálnak a rendőrökre a Szabadság téren a Hősök teréről oda érkező csuklyás radikálisok, akik megrohamozták a kettős kordont.

A rendőrök könnygázt vetettek be, az oszlatás zajlik. A Hírextra kollégája az Arany János utcai metrómegáálónál van, a könnygázas oszlatás itt is rendületlenül zajlik.

Más hírek szerint a radikális tüntetők megtámadták a Charta rendezvényére látogatókat.


18:17

Vége?

Véget ért a Magyar Demokratikus Charta rendezvénye szombaton, délután 6 óra előtt a budapesti Kossuth téren.

A résztvevőket arra kérték a kivetítőkön, hogy hazafelé tartva három útvonal közül válasszanak: induljanak a Jászai Mari tér felé, az Akadémia utca irányába, vagy szálljanak fel a metróra.


Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását