2024. április 25. - Márk

Ne adják el az MVM-et és a Mavirt

A Fidesz csütörtökön felszólította a kormányt, hogy álljon el a Magyar Villamosművek Zrt. és a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. részleges privatizációjától.
2008. szeptember 11. csütörtök 12:21 - Hírextra
Fónagy János fideszes képviselő budapesti sajtótájékoztatóján úgy vélekedett, hogy a két cég magánosítása ellenkezik a magyar családok érdekével.

A kisbefektetőknek eladott tulajdonrész néhány év után nagy valószínűséggel azoknak a multinacionális nagyvállalatoknak a kezébe kerül, amelyek érdekeltek a magyar áramtermelésben és forgalmazásban - vélekedett a politikus. Hozzátette, hogy az Új Tulajdonosi Program emiatt "szemfényvesztés".

A két társaság részleges privatizációja nemzetstratégiai és nemzetbiztonsági kérdéseket is érint; nem pusztán az áram áráról van szó - mondta Fónagy János.

Szerinte a magyar családoknak azt kell most tudomásul venniük, hogy az elektromos áram ára is emelkedni fog. Közölte, hogy a gáz árát idén már négyszer emelték.

A magyar családok terhei emelkedni fognak, és a kormány nem tudja megvédeni őket, képtelen alapvető kötelességét teljesíteni - közölte a fideszes politikus.

Az Új Tulajdonosi Programról szóló kormányhatározat szerint személyenként legfeljebb 250 ezer forint értékű részvény jegyezhető kedvezményekkel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását