2024. március 29. - Auguszta

Indult a BKV vezérigazgatói posztjáért az MVM volt vezérigazgatója

Pályázott a BKV vezérigazgatói posztjára Kocsis István, az Magyar Villamos Művek (MVM) volt vezérigazgatója - tudta meg az MTI a volt vezetőt képviselő kommunikációs irodától szerdán.
2008. augusztus 6. szerda 16:41 - Hírextra
A közlemény szerint Kocsis István "versenyben van és marad" is a közlekedési cég vezetői tisztségéért. Ennek érdekében elkészítette "részletes és alapos" pályázatát a BKV rendbetételére és hosszú távon kifizetődő működtetésére.

Amíg a pályáztatás folyik, Kocsis István nem tájékoztathatja nyilvánosságot pályázata részleteiről, ugyanakkor a kommunikációs cégen keresztül azt közölte, hogy nem lépett vissza és ez nem is áll szándékában.

A Fővárosi Önkormányzat gazdasági bizottságának július 28-án kellett volna döntenie a pályázat nyerteséről, de végül indoklás nélkül 30 nappal meghosszabbították az elbírálás határidejét. Az MTI az ülés után úgy értesült, hogy Kocsis István visszalépett a pályázattól.

Az önkormányzat szocialista frakciója az elé került összesítés alapján három pályázót tartott alkalmasnak a posztra: Balogh Zsolt megbízott BKV-vezérigazgatót, Hidvégi Gábort, a Vidámpark Zrt. volt igazgatósági elnökét és Devecz Miklóst, a MÁV és a Hídépítő volt dolgozóját. Steiner Pál, az MSZP frakcióvezetője a tisztázásra szoruló kérdések közt említette, hogy Balogh Zsolt megfelelt-e a pályázati kiírásnak, illetve hogy jogi személy pályázata érvényes lehet-e.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását