2024. április 26. - Ervin

Bohócok a Parlamentben

Helyszín: a Magyar Országgyűlés Nagycirkusza. Szereplők: liberális, szocialista, konzervatív és kereszténydemokrata bohócok. Cél: a nézőközönség megnevettetése, kegyük elnyerése. Tét: a Magyar Viccköztársaság jövője. Rendező: a Sors Fintora.
2008. szeptember 11. csütörtök 18:53 - Pénzes Dávid
Ez már vicc. Szerintem ők is tudják. Mármint a szocik meg a liberálisok. Meg talán azt is tudják, hogy mi is tudjuk. Tudjuk, hogy az egész helyzet arról szól, minél tovább maradjanak hatalmon. Mindenáron. Csak ez a minden ár, nem feltétlenül jó nekünk. Ha meg nekünk nem jó, akkor nekik sem az. Mert a szavazatainkat előbb-utóbb nem fogjuk nekik adni, ha látjuk ezt a szarakodást. Vagy inkább marakodást egy olyan koncért, ami már rég nem az övék.

Vicc, mert magukat teszik közröhej tárgyává. Hiába van rajtuk a legdrágább Armani öltöny, meg a legfinomabb Gucci nyakkendő, inkább keménykalap és krumpliorr illene hozzájuk. Az ország vezetőinek tartást kellene sugározni, nem pedig bohóckodni a porondon.

De nézzük meg miért is vicc az egész. Mert írhatnak itt arról, hogy ilyen szűk a mozgástere az SZDSZ-nek, meg olyan szűk az MSZP-nek. Nem igaz. Ma már tisztán látszik, hogy nem szűk, hanem nincs. Semekkora. Mert amit egyesek mozgástérnek hívnak az nem más, mint az előbb idézett huzavona, a görcsös ragaszkodás a pozícióhoz. Ki a bársonyszékhez, ki a képviselői álláshoz és bizottsági helyekhez, ki a különböző igazgatósági posztokhoz. Nem arról van itt szó, hogy mi jobb az országnak, hanem mi jó nekünk, képviselőknek.

Teljesen világos, hogy ez a kormány már nem tudja tovább vezetni az országot – a kisebbségi eddig se igazán tudta. Gyurcsány-bohócnak Fodor-bohóc világosan ajtót mutatott. A szakértői-kormány pedig politikai blöff. Ez a parlament erre képtelen. Az meg még egy rossz mesébe sem illene, ha Szekeres-bohóc, Kiss-bohóc, esetleg Bokros-bohóc lenne az új jelölt.

Senki nem mer szembe nézni azzal, hogy itt az előrehozott választások tennék egyedül rendbe ezt a káoszt. Minél előbb, annál jobb. Miden egyéb csak az ország idejének a húzása. Ami pedig meglehetősen drága. Szembe kell nézni azzal is, hogy ez bizony a Fidesznek jó. Ez politikai szükségszerűség. Ha nem működik a kormányzás, akkor le kell mondani róla, és meg kell kérdezni a szavazókat, kit hatalmaznak fel. Természetesen nem szeretném a Fidesz-bohócok malmára hajtani a vizet, de ezt el kell fogadni.

Manapság arról beszél a sajtó, hogy az MSZP-nek meg az SZDSZ-nek nem érdeke az előrehozott választás. Ha ezt lefordítjuk magyarra, a következőt jelenti: az MSZP és az SZDSZ fél a szavazóktól, nem meri őket megkérdezni. Nincs mit szépíteni: gyávák.

Orbán-bohóc meg hülye. Mert ha egy kicsit is lenne esze, szépen félreállna és kijelentené egy esetleges előrehozott választáson nem indulna a miniszterelnökségért. Ehhez csak egy nagy levegőt kéne vennie. Mikor pedig kifújná, a szele elsöpörné az egész országgyűlést. Méghozzá boldog egyetértésben. Mert a félelem, ami Orbán-bohócot körülveszi a szocialista és liberális oldalon nagyon mély. Amint ez a félelem megszűnik, a Fidesz is sokkal elfogadhatóbb lenne minden oldalon. És szomorú beletörődéssel, de jöhetne az új választás.

Ha viszont így megy tovább, akkor egyre többen fogják azt gondolni, amit ma a buszon hallottam: a Parlamentet tényleg fel kell oszlatni, de aztán nem kell összehívni. Soha többet. Na igen, az tényleg nem egy elvetélt ötlet látva a mai cirkuszt. És ha már üresen áll az épület, lehetne benne valódi cirkuszt rendezni. Csak homokot kell szórni középre, és majmokat meg állatszelidítőt hívni a porondra. A nézőtéren meg bohócok osztogatnák a cukrot. Bárki ingyen bemehetne és élvezhetné az előadást. Persze most mondhatjuk azt is, ez nem sok újdonságot adna. Pedig igen: mert nem az ország életével és emberek sorsával játszanának bent, csak ártatlanul szórakoztatnák a nagyérdeműt. A taps önfeledt, a vicc pedig valódi lehetne.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

saxo
2008. szeptember 17. 17:57
pasula.
Persze, ez így van. Magam is így gondolom.
pusula
2008. szeptember 17. 15:17
A cikk jó ,de azért ne csináljunk úgy ,míntha a hat éve kormányzó bohócok ,akik képtelenek elszámolni a privatizációs bevételekkel ,és a felvett hat ezermilliárd kölcsön felhasználásával ,azonos kategóriába tartoznának azzal ,kinek a kormányzása alatt elsők voltunk ,és meg volt a lehetőség arra,hogy 2008-ban bevezessük az eurót !

Ha Orbán most visszalépne ,azzal nem "fújná"el ezt a hatalmi formációt,mert az mszp,és az szdsz ,semmitől sem fél jobban ,mínt az előrehozott választásoktól !
Mert biztosan van miért félnie,Zuschlag,már alig várja a tettestársakat Kecskeméten !
saxo
2008. szeptember 11. 19:38
Pénzes Dávid.

Ez a cikk olyan jó, hogy akár én is írhattam volna....;-))))))))
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását