2024. április 19. - Emma

Paralel - vándorkiállítás a fogyatékossággal élők világáról

Egy rendhagyó vándorkiállítás művészfotók, gazdag tablóképek és látványos plakáttervek segítségével igyekszik mindenkivel megismertetni a fogyatékossággal élők világát és erősíteni egymás elfogadását. Első állomása a városligeti Vajdahunyadvár melletti ré
2008. szeptember 10. szerda 15:15 - Hírextra
A Belvárosban, a Szabadság téren szeptember 28. és október 12. között látható a kiállítás, amelynek célja, hogy izgalmas ismeretbővítő eszközök segítségével "megfogható élménnyé tegyük a többségi társadalom számára a fogyatékossággal élők történelmét, kultúrtörténetét és hétköznapjait" - vallják a szervezők, a Magyar Televízió, a Zuglói Önkormányzat és a Törökfürdő Alapítvány.

Nem pusztán "megrázó köztéri látványosságnak" szánják a kiállítást a létrehozók, hanem az is szándékuk, hogy bebizonyítsák, rendkívül erősek, mind testileg, mind szellemileg. Elsősorban a "mentális akadálymentesítés" a cél, a megküzdés számtalan előítélettel.

A zuglói nyitóeseményen fogyatékos és nem fogyatékos művészek egymást váltva egy egésznapos program keretében bizonyítják, hogy létezik "akadálymentes átjárás a két társadalom között".
A Beethoventől Rooseveltig című illusztratív tablósor azt igyekszik bebizonyítani, hogy a fogyatékossággal élők a világtörténelemben mindig is hozzájárultak az emberi társadalom kiemelkedő teljesítményeihez.

A Párhuzamosok találkoznak című fotókiállítást Kincses Károly fotóművész és kurátor állította össze, válogatva az utóbbi 25-30 év, fogyatékossággal kapcsolatos művész- és riportfotóiból.
A Görbe tükör című kiállítási "sziget" az esélyegyenlőség és a sokszínűség témaköréből merít, izgalmas európai plakátterveket felvonultatva.
A kiállítás megtekintése ingyenes.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását