2024. április 25. - Márk

Külföldön is hódítana a Kistehén

Nemzetközi ismertséget és karriert szeretne elérni a Kistehén Tánczenekar, ezért jövő januárban két fontos zenei eseményen is szerepel: Hollandiában az Eurosonic nevű tehetségkutató, és New Yorkban a globalFEST nevű fesztiválon, miközben készül új lemeze
2007. november 13. kedd 14:27 - Hírextra

Groningenben (Hollandia) minden évben megrendezik az Eurosonic nevű tehetségkutató fesztivált, amelyre mintegy 200 jelentkezőből válogatták ki a fellépő 200 zenekart. Az eseményen fesztiváligazgatók, ügynökségek, klubok, lemezkiadók képviselői vesznek részt, hogy kiválogassák a jövő nemzetközi sztárjait.

A Kistehén Tánczenekar Hollandiában elsősorban azt szeretné elérni, hogy minél jobb európai koncertezési lehetőségeket kapjon, minél jobb fesztiválokra hívják meg - fogalmazott Gáncs Andrea.
Az amerikai globalFEST nevű zenei fesztiváltól - amelyet 2008. január 13-án rendeznek meg New Yorkban a Webster Hall színpadán - azt várja a zenekar, hogy ott is ismertté váljon, terjesszék, vásárolják a lemezeiket.

A zenei rendezvényeken elsősorban a Szerelmes vagyok minden nőbe és az előző lemezek dalait adják elő a népszerű együttes tagjai.

Mindeközben Magyarországon sem tétlenkedik a zenekar: új lemezt készít Ember a fán címmel. A lemezből 500 bakelitet gyártanak illetve az internetről lehet majd letölteni, és már erre az anyagra is van külföldi érdeklődés.

Ezzel párhuzamosan a zenekar frontemberét, Kollár Klemencz Lászlót felkérték egy új magyar játékfilm, a Kalandorok zenéjének megírására. Kollár Klemencz László Kistehén-színházat is rendez, amelyből fél órás munkabemutatót lehet látni november 19-én este 9 órakor a Flórián színházban (Flórián tér 3.) a Képek ideje című fesztivál keretében. A darab címe: Egyszer mindenki hazamegy - Kistehén és a rokonok.

Farkas Róbert, a zenekar harmonikása pedig Budapest Bár címmel indította el saját projektjét. A lemezen - amely november végén jelenik meg - 9 másik énekes mellett Kollár Klemencz László is szerepel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását