2024. május 3. - Tímea, Irma

Eljárás a különutas szocialista politikus ellen

Az MSZP pécsi elnöksége fegyelmi eljárást indított a korábban a miniszterelnöki és a pártelnöki poszt szétválasztását kezdeményező Komáromi István városi alapszervezeti titkár ellen - közölte a párt városi elnöke csütörtökön az MTI-vel.
2008. szeptember 4. csütörtök 23:15 - Hírextra
Az MSZP elnöksége még szerdán tartott rendkívüli ülésén döntött az eljárás megindításáról, miután elemezte Komáromi Istvánnak az elmúlt időszakban tett sajtónyilatkozatait, s úgy ítélte meg, hogy azok tartalma sérti a párt alapszabályát - mondta el Tóth Bertalan.

Arról, hogy a grémium pontosan mit talált az alapszabályba ütközőnek, a városi elnök nem kívánt nyilatkozni, mindössze annyit közölt, hogy az eljárást az etikai bizottság folytatja le, és ennek eredményétől függően a legsúlyosabb esetben Komáromit akár ki is zárhatják az MSZP-ből.
Komáromi István még májusban kezdeményezett aláírásgyűjtést a párt tagságának körében, hogy elérje egy soron kívüli tisztújító kongresszus összehívását, s azon a kormányfői és a miniszterelnöki poszt szétválasztását. Lépését az MTI-nek korábban a szocialista párt népszerűtlenségével, alacsony társadalmi támogatottságával indokolta. Véleménye szerint a változtatással ugyanakkor az MSZP hitelesebbé válhat az emberek szemében.

A politikus azt mondta: Gyurcsány Ferenc kiválóan alkalmas pártelnöknek, és "békeidőben" miniszterelnöknek is, de a jelenlegi politikai viszonyok között olyan kormányfő kell, akivel az "ellenzék szóba áll". Ilyen személynek tartja Gráf József agrárminisztert, ezért őt javasolná Gyurcsány Ferenc helyére - jelezte.

Az MSZP helyi szervezete Komáromi István kezdeményezésétől és nyilatkozataitól is elhatárolódott.
Sajtóhírek szerint az akció a nyár közepén, kétezer aláírás megszerzését követően abbamaradt, mert kiderült, hogy a párt választmánya szeptemberben határoz a kongresszus összehívásáról.

Komáromi István a Magyar Hírlapnak júliusban azt mondta, azon kezdeményezni fogja egy, a jelenlegi agrárminiszter, Gráf József vezette kisebbségi szakértői kormány alakítását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását