2024. május 14. - Bonifác

Székely: januárban kapják meg a kórházak a többletpénzt

A plusz hatmilliárd forintot a kórházak jövő év januárban kapják meg - mondta az egészségügyi miniszter kedden Budapesten újságíróknak.
2009. december 8. kedd 17:18 - HírExtra
Székely Tamás kérdésre válaszolva közölte: "mivel ez az összeg a jövő évi költségvetésben szerepel, ezért nyilvánvalóan ez a pénz csak január 1-je után érkezhet meg az intézményekhez."

Hozzátette: az összeget az egészségbiztosító decemberben elutalja, de a pénz csak január 1-jével válik hozzáférhetővé. Kiemelte: az intézmények és a kormány között októberben - a kórházak pluszfinanszírozásáról - létrejött megegyezés is azt tartalmazza, hogy a jövő évi büdzsé terhére történik a kifizetés.

Székely Tamás azt mondta, az egészségügyi kormányzat tartja magát az akkor létrejött egyezséghez. Megjegyezte, "a kórházi szövetségek képviselőivel közösen megszövegezett megállapodás is úgy szól, hogy a jövő évi költségvetés terhére tudják ezt a pénzt kifizetni". Decemberi utalással januárban érkezik meg a 6 milliárd forint - tette hozzá.

Ősszel a kórházi vezetők egyeztetést kezdeményeztek az egészségügyi miniszterrel, mert veszélyben látták az intézmények finanszírozását. A többfordulós megbeszélés-sorozat végén arra a megállapodásra jutottak, hogy októberben 4,5 milliárd forintot, majd decemberben további 6 milliárd forintot folyósítanak a kórházaknak és szakrendelőknek, továbbá jövő év elején plusz egyhavi finanszírozásban részesülnek az intézmények.

A megállapodás szerint a 4,5 milliárdot az idei költségvetés, míg a 6 milliárd forintot a jövő évi költségvetés terhére kapják meg az intézmények.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását