2024. május 4. - Mónika, Flórián

World Cyber Games: gitárhírók, szájberlányok

Vasárnap tartották a World Cyber Games hazai válogatóját, a nem játékbolond férfiak nem kis örömére szépségkirálynő-választással egybekötve. Megtalálták a világversenyre utazó hazai játékosokat, és a legszebb kockát is, aki egy évig az egyik újság arca és
2008. szeptember 3. szerda 18:56 - Szalay Gergely


A hölgyeknek persze nem csak szépnek kell lenniük, hanem ügyesnek is. Ennek megfelelően a slágerszám Guitar Heroban mérkőznek meg, egyikük kifejezetten jókat headbangel a műsorvezetővel – rockerek, ha találkoznak. A verseny kisebb zökkenőkkel, de jól halad: nem minden dal szerepel a gépben, de ha a zsűri húz, az általában bejön. Tudnak valamit: annyira, hogy a nagyon cool Müller Attila beszáll tiszteletbeli Cyber Girlnek (hogy minden versenyzőnek legyen párja), majd Majkával is mérkőzik egy sort. A zsűri ismertebb arcait egyébként Kustánczi Lia modellel ők adják, a többiek támogató-szervező vonalról erősítik a mezőnyt.



Lia még azt is elárulja, hogy lát olyan lányt a mezőnyben, aki a modellkarrierre is alkalmas lehet – neki ő a favoritja. Nevet nem közöl, így több tippünk is lenne – erős a mezőny, na.

Különösen a bikinis momentumnál (a szépségverseny az szépségverseny, még ha a világbéke most ki is marad a szórásból): bár a lányok bevallottan nem érzik magukat teljesen kényelmesen ebben a viseletben a színpadon, de a közönség többségi álláspontjával átlagolva még így is nagyon népszerű a forduló. Az egyik melltartó dinnyemintája még az amúgy segítőkészen erényes moderátor figyelmét is felkelti. A szimbólum jelentését inkább mi sem vizsgálnánk.

Eredmények
FIFA 08
1. Gabu
2. Csaszi
3. Redwing
C&C 3: Kane’s Wrath
1. Gorky
2. Xeon
3. Grisa
Warcraft III: The Frozen Throne
1. DNA
2. Lead
3. C00lL.Rabbit
Starcraft
1. Ace
2. Naib
3. Kashuka
Guitar Hero:
1. Murai Bence
2. Molnár Martin
3. Lakos Gergő

World Cyber Girls 2008:
1. Páll Zsófia
2. Bors Anita
3. Nagy Zsófia
Közönségdíj: Szenczy Alexandra
Ellenpontként a kvíznél ő maga pirul bele abba a válaszlehetőségbe, hogy PDA és PNA közt a lényegi különbség az, hogy utóbbi csak a lányoknak van – bár a geek humor sajátos is tud lenni, de ez azért túlzásnak minősül. A kérdések érdekesen szórnak (hasonlóan a válaszokhoz), a jelenleg legmenőbb videókártyától a Tetris kitalálójának nemzetiségén át a 64 jelentéséig a Commodore esetében – ahogy elnézzük, a lányok olvasottsága ilyen történelmi és nagyon technikai kérdésekben nem annyira nagy, mint férfitársaiké. És már nem bikiniben vannak – mégis elnézzük nekik.

A zsűri visszavonul nehéz helyzetébe, így alkalom nyílik eredményeket hirdetni: több selejtezőt is tartottak, ahol szerintünk jó húzás volt másodiknak lenni. A bronzérmes sok értékes ajándékot kap, az ezüstös nagyon sok értékes ajándékot, a nyertes nem sokat, viszont viszik a kölni világversenyre – biztos ott is kapnak ezt-azt, de jobb ma egy galamb, mint egy veréb, és holnap egy túzok – vagy mi.

Az életkori szórás elgondolkodtató: általában a nyertesek a legifjabbak (a Guitar Hero bajnoka most kezdi a nyolcadik általánost, a mobiljátékokat, aki exkluzív, telepakolt telefont kap majd a S*ms*ngtól, egy erősen tíz körüli ifjú nyeri – róla már volt szó, de még mindig ámulunk).

Eredményt hirdetnek a lányoknál is: van közönségkedvenc is, szakmai díjat kap a tanárnéni (nyelvtanfolyamot, online), és rengeteg ajándékot a három nyertes. Sok mindent, külön segítőkész urak cűgölik le a rengeteg mindent – hiába, a műfaj még mindig nem tart a nagyon kicsi termékeknél.



Néhány szóra nekünk is sikerül elkapnunk a nyertes Páll Zsófit: rokonszenvesen őszinte, ezt roppantmód kedveljük benne.

Az eredménynek ugyanis természetesen örül, ráadásul azt sem állítja, hogy meglepte volna. Azért jött, hogy nyerjen, ugyanis. Azt azért elmondta, hogy bár a többiekkel korábban nem ismerték egymást, jól összebarátkoztak – a kapcsolat valószínűleg meg is marad köztük. A nagy kérdésre, miszerint a legkockább lányt, vagy a leglányabb kockát (ennél frappánsabban nem tudtuk megfogalmazni, elnézést) keresték-e, diplomatikusan a „vegyesen” választ adta – szempont volt a külcsín is, de egy, a témában totálisan analfabéta modell nem lett volna igazán esélyes. A kockasággal kapcsolatos előítéletekre személyében persze rácáfol, de ő sem tartja elképzelhetetlennek, hogy valaki csak a játékra koncentráljon – ő azért ügyel az egészséges arányokra. És persze jön jövőre is: nem biztos, hogy indul, de az új húsra mindenképp kíváncsi.

Ezzel nincs egyedül, mi is kint leszünk, hátha olcsóbb lesz R2D2. Vagy összejön az egér.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását