2024. április 29. - Péter

Nyugdíjasok sofőrködtek a NATO-csúcs idején

A védett személyeket szállító gépkocsik vezetésére is kiképzett nyugdíjas, illetve a testülettől távozott rendőröket hívott vissza a NATO-tagállamok külügyminiszterei budapesti csúcstalálkozójának idejére a Köztársasági Őrezred - ismerteti a szerdai Magya
2008. szeptember 3. szerda 06:47 - Hírextra
A napilap értesülése szerint a sofőröket a majdnem háromszázmillió forintos állami megrendelést elnyerő In-Kal Security fizeti. Az őrezred egykori munkatársai közül százötven nyugdíjas rendőrt hívtak vissza, és hetvenet választottak ki a feladat ellátására.

Dobozi József, a Köztársasági Őrezred parancsnoka a lap érdeklődésére csak annyit közölt: a rendezvényt szervező Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt.-vel állnak szerződéses viszonyban, a cég feladata, hogy a különleges járművek vezetésére kiképzett kontingenst toborozzon.

Az őrezred csak a védett vezetők biztonságáért felel, de a küldöttségek többi tagjainak autóit is csak az erre alkalmas személyek vezethetik. Ezt az alkalmasságot kell az őrezred szakembereinek megvizsgálniuk, és ezért volt szükség arra, hogy a feladatra jelentkezőket pszichológiai, vezetéstechnikai tesztnek vessék alá - mondta a lapnak a tábornok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását