2024. május 5. - Györgyi

Végtelenbe nyúló parkolási perek

Ismételten levélben szólította fel fizetésre a parkolási bírsággal tartozó autósokat az Intrum Justitia. A fővárosi parkolási cégek követeléseit kezelő cég azt ajánlja, elengedi a kamatokat és a szintén jelentős adminisztrációs díjat, ha az érintett megfi
2008. szeptember 3. szerda 06:55 - Hírextra
A gazdasági napilapban megjelent cikk szerint a levélben arra is kitérnek, hogy az idén nyáron megszületett - és a visszamenőleges büntetést kizáró - törvény kapcsán az Alkotmánybírósághoz fordulnak és a döntés hatályon kívül helyezését kérik.

Érvelésük szerint a "törvény nem a parkolási tartozás jogosságát helyezte hatályon kívül, hanem annak polgári peren keresztül történő érvényesíthetőségét zárta ki".

A lap emlékeztet arra, hogy a bíráknak csak egy része szüntette meg a pereket, egy részük ugyanis osztja azt a véleményt, hogy a törvény alkotmányba ütközik, ezért csak felfüggesztették az eljárásokat. Mivel a döntés a taláros testület kezében van, a megbírságolt autósok egyelőre nem lélegezhetnek fel, hiszen ha alkotmányellenesnek találják a törvényt, akkor a perek folytatódhatnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását