2024. május 2. - Zsigmond

Határozott a támogatása a szembenézés programjának

A szembenézés programjának határozott és erős politikai, szakmai támogatását lehet érzékelni - mondta az MTI-nek a közép- és nyugat-dunántúli szocialista parlamenti képviselők frakcióülésén tapasztaltakról szólva szerdán Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Ta
2008. szeptember 3. szerda 19:20 - Hírextra
A kormányfő, aki a frakcióülés szünetében nyilatkozott az MTI-nek, hangsúlyozta: a képviselők határozottan támogatják, hogy a szociális rendszert védeni és oltalmazni kell. Mint kiemelte, a tanácskozás résztvevői azzal is egyetértenek, hogy ne engedjék jelentősen sérülni a nyugdíjrendszert vagy a családtámogatási rendszert.

Mint mondta, a szocialista képviselők nem akarnak radikális lépéseket tenni, hanem azt mondják: kiegyensúlyozottságra kell törekedni.

Gyurcsány Ferenc rámutatott arra is, hogy a képviselők szerint azt a programot, amely havonta otthagy négy-ötezer forintot egy átlagjövedelmen élőnél, meg lehet becsülni, s ehhez lehet támogatást is szerezni.

"Attól nem félek, hogy a szocialista párt támogatását ehhez nehéz lenne megszerezni" - jelentette ki a kormányfő.

A miniszterelnök az MTI-t tájékoztatta arról is, hogy a frakcióbeszélgetések jó része a fejlesztésekről szólt és szól, arról, hogyan megy például tovább a Fejér, Vas és Veszprém megyéket átszelő 8-as főút építése, s hogy folytatódik-e az iskolapályázat.

A miniszterelnök szerint ha az embereket megkérdezik a program részleteiről, például arról, jó-e az adócsökkentés, a szakmunkástanuló-ösztöndíj, a nemzeti közmunkaprogram, akkor tízből nyolcan azt mondják: "igen, jó!"

"Na most ha jön számunkra egy támogatás ehhez, akkor szerintem nehéz megmagyarázni parlamenti pártoknak, hogy akkor ők miért nem támogatják" - vélekedett Gyurcsány Ferenc.
A különböző szempontok között egyensúlyt kell találni, s a Megegyezés ezt keresi - mondta a miniszterelnök.

Mint hangsúlyozta: nem önmagáért és nem a szocialista pártért vitatkozik ebben az ügyben, hanem azért, mert azért az ügyért, amit most képviselnek, megéri megküzdeni.

A regionális frakcióülésen jelen volt Lendvai Ildikó, a szocialista párt parlamenti frakcióvezetője, Lamperth Mónika, az MSZP elnöki kabinetjének vezetője és Bajnai Gordon fejlesztési miniszter is.
Gyurcsány Ferenc múlt kedden Budapesten az MSZP parlamenti frakciója előtt ismertette a következő időszakra vonatkozó programjavaslatát, adóelképzeléseit, amelyeket Megegyezés címmel a Népszabadság fizetett mellékleteként adtak közre.

A miniszterelnök, szocialista pártelnök ezt követően múlt szerdán Miskolcon találkozott az észak-magyarországi megyék szocialista képviselőivel, múlt pénteken pedig Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Tolna, Baranya és Somogy megye szocialista képviselőivel konzultált. A pénteki záró rendezvényen az MSZP-frakció fővárosi és Pest megyei tagjai vesznek majd részt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását