2024. április 24. - György

Belgrádba látogat Göncz Kinga

Egyebek mellett Szerbia euroatlanti integrációjáról tárgyal Göncz Kinga keddi belgrádi látogatásán. A külügyminiszter találkozik szerb partnerével, a szerb kormányfővel és a vajdasági magyarok képviselőivel is - tájékoztatta a külügyi szóvivő hétfőn az MT
2008. szeptember 1. hétfő 17:32 - Hírextra
"Magyarország következetesen támogatja a szomszédos Szerbia európai integrációs törekvéseinek megvalósítását. Fontosnak tartja, hogy a szerb fél folytassa a demokratikus átalakulás politikáját és a csatlakozási feltételek teljesítése révén megtalálja helyét az európai integrációban" - hangsúlyozta közleményében Szelestey Lajos.

A szóvivő szerint a külügyminiszter azért látogat Belgrádba, mert mindkét fél szeretné fejleszteni a kapcsolatokat, megállítani a "kétoldalú viszonyban bekövetkezett visszaesést" Koszovó függetlenedése után.

Keddi látogatásán Göncz Kinga tárgyal Vuk Jeremic külügyminiszterrel és találkozik Mirko Cvetkovic kormányfővel. A külügyminiszter megbeszélést folytat Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével és Józsa Lászlóval, a Magyar Nemzeti Tanács elnökével is.

A külügyminiszterek utoljára október végén találkoztak hivatalosan Budapesten. A megbeszélések középpontjában akkor a függetlenedés előtt álló Koszovó jövője állt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását