2024. április 26. - Ervin

Az ökoiskolások ingyen látogathatják a nemzeti parkokat

Mostantól a természet megóvásához köthető jeles napokon az öko- és az erdei iskolák diákjai osztálykirándulás keretében ingyen látogathatják a nemzeti parkokat - jelentette be környezetvédelmi tárca vezetője hétfőn Szentendrén az ökológiai oktatásra szako
2008. szeptember 1. hétfő 10:16 - Hírextra
Szabó Imre az ünnepségen elmondta, jelenleg 350 intézmény tartozik az ökoiskolák hálózatához és további 76 erdei iskola kapcsolódik ehhez a körhöz. Az itt zajló oktatási programoknak fontos szerepük van a környezettudatos szemléletmód kialakításában, ami a gyerekeken át a felnőtt társadalom gondolkodásmódjára is jótékony hatással lehet.

A téma mind nagyobb fontosságát az is jelzi, hogy a kormány a következő években 53 milliárd forintot fordít a környezet megóvásával kapcsolatos fejlesztések - egyebek mellett az árvízvédelmi beruházások - megvalósítására - hívta fel rá a figyelmet a miniszter.

Beregnyi Józsefné, a templomdombi iskola igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a 20 éve fennálló intézményben jelenleg 28o gyerek tanul, most 30-an kezdték meg az első osztályt. Az iskola pedagógusai kidolgoztak egy olyan szelektív hulladékgyűjtési modellt, amely a tanintézetben keletkező szemét szétválogatásával az újrahasznosítást teszi lehetővé. A módszert már több más iskola is átvette - utalt rá az igazgató.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását