2024. június 19. - Gyárfás

Árvíz: a Margitszigeten is megkezdték a védekezést

A Fővárosi Csatornázási Művek megkezdte az árvízvédelmi munka előkészületeit a Margitszigeten, miután a Duna vízszintje 13 órakor Budapestnél elérte a 653-cm-es magasságot - közölte a Főpolgármesteri Hivatal péntek kora délután az MTI-vel.
2010. június 4. péntek 15:30 - HírExtra
A tájékoztatás szerint a szakemberek a tetőzést hétfőre várják, a jelenlegi számítások szerint 815 centiméteres - plusz-mínusz 15 centiméter - vízállással (2006-ban 860 centiméteren tetőzött a folyó). A Margitsziget a Duna vízszintjének 800 centiméteres magasságában fekszik.

A csatornázási művek munkatársai ezekben az órákban megkezdik a kitelepülést a Margitszigetre.
A közlemény szerint a védelmi munka elsősorban a sziget partvonalát, a futókör két kilométeres hosszát érinti.

A Főpolgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint a hétvégére tervezett Szigeti Sportvarázst az árvízi helyzet nem veszélyezteti, a szervezők várják az érdeklődőket a rendezvényre, az árvízvédelmi munka miatt azonban a sziget egyes részeit lezárják a lakosság elől.

Az alsó rakpartokon a déli órákban már megkezdődtek a lezárások: a budai oldalon a Halász utcától délre, a Petőfi híd irányába eső szakaszt 664 centiméteres vízállásnál zárják majd le a szakemberek, míg a pesti oldalon a Kossuth tértől délre eső szakaszt 663 centiméternél kell majd lezárni az autósok elől.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását