2024. április 25. - Márk

A jelnyelv is anyenyelv

A sikeretek és nagyothallók nyomást akarnak gyakorolni a kormányra, hogy a korábbi ígéreteknek megfelelően szülessen meg a jogszabály, amely kimondja: a jelnyelv a hallássérültek anyanyelve - írta a csütörtöki Magyar Hírlap.
2008. szeptember 18. csütörtök 06:41 - Hírextra
A lapnak nyilatkozva Kósa Ádám, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének elnöke felidézte, hogy tavaly többször hallhatták Lamperth Mónika akkori szociális és munkaügyi minisztertől, majd Szili Katalin házelnöktől, hogy ha megszületik az erről szóló tervezet, azt soron kívül napirendre tűzi a parlament.

A sok biztató szó ellenére azonban "csak telik az idő, és leült a dolog" - mondta.A késlekedés oka a szövetség elnöke szerint az, hogy a döntéshozók pénzkérdést látnak a döntés mögött, attól tartanak, hatalmas költséget jelentene, ha a jelnyelvet - amelyet ma Magyarországon mintegy kétszázezren használnak - hivatalos nyelvként ismernék el.

Az intézmények költségvetésében ugyanakkor már évek óta megvan a fedezete a jeltolmácsolásnak - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását