2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Se gáz, se áram

Több millió forintos közüzemi tartozás miatt kikapcsolták a gáz- és áramszolgáltatást a zalaegerszegi jégcsarnokban, a szerdai hokis edzést már a kintről beszűrődő fényben tartották - írta pénteki számában a Zalai Hírlap.
2008. szeptember 19. péntek 08:41 - Hírextra
A jégcsarnok legnagyobb bevételét eddig az a 27 millió forint jelentette, amit a város évente fizetett a diákok jéghasználatáért. A közgyűlés azonban ez év júniusában azonnali hatállyal felbontotta a szerződét, ugyanis a kft. ellen májusban bírósági végrehajtás indult. A megállapodást 2007 januárjában az önkormányzat azzal a feltétellel kötötte meg, hogy a cég megszünteti az ellene folyó végrehajtási eljárást. Ez akkor meg is történt, de októberben, majd ez év májusában is újabb eljárás indult a kft. ellen - olvasható a cikkben.

Az energiaszolgáltatóknak egy-két havi számlával, néhány millió forinttal tartoznak, amit rövid időn belül rendezni lehet. Az edzések is folytatódnak, az iskolásoknak továbbra is biztosítják a jégidőt, amiről az önkormányzattal folyamatosan egyeztetnek - nyilatkozta a lapnak Profusz Róbert, a cég vezetője.

Gyimesi Endre polgármester elmondta, hogy a város levélben kért rövid határidejű haladékot az energiaszolgáltatótól, de a jégidőre vonatkozó szerződésről csak a végrehajtási eljárás lezárása után tárgyalnak a céggel.

A szakemberek szerint még napokig nem okozhat gondokat az olvadás, így a hétvégi rendezvények nem maradnak el - írta a Zalai Hírlap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását