2024. március 29. - Auguszta

82 éves "gólya"

Nappali tagozaton kezdte meg felsőfokú pénzügyi tanulmányait Szimferopolban Ukrajna és a világ egyik legidősebb diákja, a 82 éves Galina Csernova, aki a diploma után vállalkozásba szeretne kezdeni.
2008. szeptember 1. hétfő 10:13 - Hírextra
Az eredetileg zenetanári végzettségű nyugdíjas hölgy a Krími Gazdasági és Gazdaságjogi Főiskola pénzügyi szakára felvételizett, de az emelt szintű érettségi vizsgák letétele után a tanintézet vezetése elutasította a felvételi kérelmét. Csernova azonban bírósági úton érvényt szerzett a tanuláshoz való alkotmányos jogának, így hétfőtől az unokáival egykorú diáktársaival együtt kezdhette meg felsőfokú tanulmányait - írta a kijevi Szegodnya című napilap internetes kiadása.

Az aktív életet élő nyugdíjas az újságnak elmondta: biztos abban, hogy állni fogja a versenyt ifjú társaival, mivel nagyon érdeklődő, kitűnő a memóriája, több száz verset és dalt tud kívülről, képes órákon át megszakítás nélkül szavalni. Mivel költségtérítéses formában tanul, a 4500 hrivnyás (kb. 140 ezer forint) tandíjnak csak a felét kell majd fizetnie, mert a nyugdíjasokat a törvény szerint kedvezmény illeti meg.

Az idős hölgynek rengeteg terve van, a tanulás mellett verseskötetének és hímzésről írott könyvének a kiadására készül, zongoraórákat ad magántanítványoknak. A diploma megszerzése után vállalkozást szeretne indítani.

Csernova a kínai Harbinban született és nőtt fel, az apja nemesi származású cári katonatiszt volt. A szovjet csapatok bevonulása után, 1946-ban Kazahsztánba deportálták. Később bejárta a világot, több évi ausztráliai tartózkodás után települt le Ukrajnában. Remény van arra, hogy a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerül mint a világ legidősebb nappalitagozatos egyetemistája.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását