2024. április 29. - Péter

Húsz intézménnyel kötöttek engedményezési szerződést a Diákhitel Központ

Húsz felsőoktatási intézménnyel kötött engedményezési, azaz a halasztott fizetésekről szóló szerződést a Diákhitel Központ - közölte a központ szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
2008. augusztus 29. péntek 12:39 - Hírextra
Őri András beszámolója szerint a halasztott fizetést lehetővé tevő eljárás lényege, hogy a diákhitelt igénylő költségtérítéses hallgatók közvetlenül az adott főiskolának, egyetemnek utalhatják át a megállapodásban rögzített összeget, így az intézmény elfogadja a beiratkozást anélkül, hogy a félév kezdetekor a hallgató befizette volna a költségtérítést.

A szóvivő elmondta még, hogy idén szeptembertől tízezer forinttal megemelték a diákhitel felső határát, így az államilag finanszírozott képzésben havi 40 ezer, a költségtérítésesben pedig havi 50 ezer lesz a felvehető összeg. Az összegmódosítási igényeknek legkésőbb szeptember 30-ig be kell érkezniük postán a Diákhitel Központhoz.

Az új diákhitel-igényeket szeptember 15-ig kell feladni postán, és szintén ez a dátuma az egyéb adatváltozások bejelentésének is.

A diákhitel első utalási napja október 15-e lesz.

Őri András elmondta továbbá, hogy az idei felsőoktatási tanévtől sms-ben értesítik a hallgatót - annak kérésére és hozzájárulásával - törlesztési elmaradásáról.

Csillag Tamás, a Diákhitel Központ vezérigazgatója elmondta: a 2007/2008-as tanévben közel 19 ezren igényeltek újonnan diákhitelt, a felsőoktatásban így összesen 84 ezer hallgatónak több mint 22 milliárd forint diákhitelt fizettek ki.

A vezérigazgató hozzátette: az elmúlt tanévben közel 13 milliárd forintot törlesztettek az ügyfelek, és nagyon alacsony a nem fizetők aránya, mindössze három százalék körüli.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását