2024. április 26. - Ervin

Még mindig késenek a vonatok

A szombat délutáni balesetben kisiklott összes vagont elszállították, de továbbra is dolgoznak a vasúti pálya és a felsővezeték helyreállításán a Budapest–Dombóvár–Pécs vasútvonalon, Dombóvár és Szakály-Hőgyész között - tájékoztatta Kavalecz
2008. augusztus 4. hétfő 09:00 - Hírextra
A helyreállítást nehezítik a kedvezőtlen terepviszonyok, a nehéz megközelítés, valamint az is, hogy 250-300 méteren a teljes vasúti pályát (síneket, vasbetonaljakat és a felsővezetéket is) ki kell cserélni.

Továbbra is vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat, az érintett vonalon 20-30 perces késések várhatók - közölte Kavalecz Imre. Hozzátette: az utolsó vagon eltávolítása után lehetővé vált a 250 méternyi hosszúságú sínmező lefektetése, majd a felsővezeték helyreállítása - mindezt hétfőn, napközben végzik el.

A Budapest–Dombóvár–Pécs vasútvonalon közlekedő InterCity vonatok helyett Sárbogárd és Dombóvár, a személyvonatok helyett Szakály-Hőgyész és Dombóvár között továbbra is vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

A baleset körülményeit még vizsgálják, ez több napot is igénybe vesz. Valószínűsíthető, hogy a siklást a vasúti pálya műszaki hibája okozta, de azt is feltételezik, hogy a meleg miatt a sínek is deformálódhattak azon a szakaszon - közölte a sajtófőnök.

A MÁV-Start Zrt. azoknak, akik a helyreállítási munkálatok alatt, visszalépnek az utazástól, kezelési költség levonása nélkül visszatéríti a menetjegyek árát - áll a MÁV hétfői közleményében.

A szombat délutáni balesetben a Kaposvárról a Budapest-Déli pályaudvarra tartó, csaknem száz utast szállító vonat több kocsija kisiklott, az utolsó az oldalára borult, csak a mozdony és az első vagon maradt a síneken. Tizenkét utas sérült meg könnyebben; kettejüket kórházban, a többieket a helyszínen látták el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását