2024. április 30. - Katalin, Kitti

Az öröm a tiéd!

Fotókiállítással nyitotta meg az UNICEF Magyar Bizottsága és a Nők Lapja a gyermekek esélyegyenlőségét támogató, Az öröm a tiéd! elnevezésű közös jótékonysági akcióját csütörtökön a Művészetek Palotájában.
2007. október 18. csütörtök 16:09 - Hírextra

Az október 31-ig látható, nyolcvanhét képből álló tárlaton fiatal magyar fotóművészek alkotásai, és az ENSZ Gyermekalapja által készíttetett nemzetközi fotók láthatók, amelyek a gyermekeknek szerzett örömet szemléltetik.

A kiállítással az UNICEF Magyar Bizottsága és a Nők Lapja olyan közös kezdeményezést indított, amelynek célja, hogy az arra érdemes közösségek, szervezetek támogatásával előmozdítsa a gyermekek esélyegyenlőségének ügyét, és különféle programokkal, eszközökkel segítse, hogy az alkotás, a játék, a sport és a társas együttlét öröme bárki számára elérhető legyen.

A kiállítás megnyitóján bejelentették, hogy az UNICEF Magyar Bizottsága és a Nők Lapja pályázatot hirdetett Az öröm a tiéd! címmel olyan közösségek számára, amelyek gyermekekkel, gyermekekért tevékenykedve azt szolgálják, hogy a hétköznapi nehézségektől, a családi konfliktusok terheitől érintettek is felszabadultan, boldogan átélhessék gyermekségüket.

A pályázatra olyan gyermekcsoportok vagy civilszervezetek jelentkezését várják, amelyeknek célja, hogy az abban tevékenykedők a játék, az alkotás, a szabadság élményét éljék át.

Az első ütemben elnyerhető támogatás összértéke hárommillió forint. A pályázatok - amelyeket a Nők Lapja - UNICEF "Az öröm a tiéd" 1554 Budapest Pf. 35 postai címre, vagy a nl-unicef.palyazat@sanomabp.hu e-mailre várnak - beküldésének határideje október 30.
A pályázatokat elbíráló zsűri tagjai között található Bíró Gabriella, az UNICEF Magyar Bizottság elnökségi tagja, Ferge Zsuzsa szociológus, Halász Judit, az UNICEF magyarországi nagykövete, Hegyi Barbara színművész, Molnár Gabriella, a Nők Lapja főszerkesztője, Szántó Dávid televíziós újságíró és Sztevanovity Zorán zenész.

A megnyitót követően 150 hátrányos helyzetű gyermeknek nyílt lehetősége arra, hogy megtekinthesse a Pán Péter című táncelőadás premierjét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását