2024. május 2. - Zsigmond

Erdélyi Filmes Portál

Internetes portállá alakul az eddig nyomtatásban megjelent mozgóképes havilap, a Filmtett - adta hírül a Szabadság. A kolozsvári napilap értesülése szerint február elsején nulla órakor hivatalosan is útjára indul a lap internetes változata Filmtett, Erdél
2008. január 29. kedd 21:27 - Hírextra
A kincses városban tartott sajtótájékoztatón Zágoni Balázs főszerkesztő elmondta: anyagi okai is vannak a váltásnak, de ettől függetlenül is úgy érezték, hogy ideje elmozdulni valamerre. Ezért a csapat alaposan elemezte a helyzetet, majd arra a következtetésre jutott, hogy havilapként nem tudják fenntartani a "frissességet".

Bár büszkék arra, hogy a lap indulásakor neves szaklapokat is le tudtak körözni egy-egy fontos filmes eseményt illetően, ma már az elsődleges tájékozódási forrás az internet. Felismerték: csak akkor lehetnek versenyképesek, ha friss hírekkel tudnak szolgálni. Nehézkes ugyanakkor a terjesztés, nincs egyetlen cég sem, amely kimondottan ezzel foglalkozna, emiatt kevés helyre tudták eljuttatni a folyóiratot, sok esetben ráfizetéssel.

Naponta kerül fel majd új kritika az oldalra, naprakészen lesz olvasható írás a legfrissebb filmekről, bárki hozzászólhat a portálon, akár a filmhez, akár a kritikához. A fesztivál-részleg nem csupán az adott kulturális esemény tartalmi részével foglalkozik majd, hanem azt is megírja, hogy az adott helyszínen hol érdemes enni és olcsón szállást szerezni. Folyamatosan bővül az adatbázis, és mód lesz arra is, hogy összehasonlítsák a különböző fesztiválokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását