2024. április 23. - Béla

Egynyári virágbemutató

A korábbi évekhez hasonlóan közel 15 ezer négyzetméternyi virágágyba mintegy 330 ezer növény került Budapest kiemelt parkjaiban a Fővárosi Önkormányzat megbízásából - mondta Kocsis László, a Főkert Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a hétfői Egynyári virágbem
2008. augusztus 25. hétfő 15:37 - Hírextra
A növények mintegy egyharmadát, azaz 104 ezer darabot a Margitszigeten ültették ki. Mivel 2008. a Reneszánsz Éve, a tervezők erre tekintettel készítették el az idei virágágyak terveit. A reneszánsz jegyeit a dominánsan a harsogó színű, fényes, díszes sárga-narancs színek jelenítik meg, amelyek fényét a piros, a fehér-ezüst és kék-lila kontúrozása tesz különlegessé - hangzott el az eseményen.

Az immár hagyományos, 32. alkalommal megrendezett virágbemutatón Kocsis László arról is beszámolt, hogy a főváros megrendelésére tovább növelték a kiemelt zöldterületeken kihelyezett planténerek számát - amelyeknek a belső edénye cserélhető - és az évszaknak megfelelő növényekkel ültették be.

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes beszédében megemlítette, hogy a Margitsziget Budapest egyik legismertebb, legkedveltebb és legszebb zöldövezeti szabadidő- és sportközpontja, amely évente a fővárosi családok és a turisták százezreit vonzza. Megóvása, szépítése kiemelt fontosságú feladat.

Hozzátette: a Fővárosi Önkormányzat ezért is készített intézkedési tervet a Margitsziget megóvására, értékeinek és szépségének megőrzésére. Megemlítette az idén átadott európai színvonalú új beléptetőrendszert, a felújított és ez évben teljesítménymérő chippel korszerűsített Margitszigeti futókört, a frissen megújított Felnőtt játszóteret és Kalandparkot. Szólt a megerősített rendőri és a nyári hónapokban folyamatossá tett közterület-felügyelői jelenlétről, valamint a Főkert által végzett, a korábbinál gyakoribb takarításról is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását