2024. május 3. - Tímea, Irma

Összeülnek, a jövőről tárgyalnak

Általános politikai konzultációt tart Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, pártelnök kedden az MSZP-frakcióval kedden - mondta Tóbiás József, a szocialista párt parlamenti frakcióvezető-helyettese, frakcióigazgatója hétfőn az MTI érdeklődésére.
2008. augusztus 25. hétfő 15:40 - Hírextra
A kormányfő a következő két év politikai programjáról, irányairól fog beszélni az informális ülésen - közölte a szocialista frakcióvezető-helyettes.Daróczi Dávid kormányszóvivő az MTI-nek azt mondta, az a konzultációsorozat folytatódik, ami a dobogókői egyeztetéssel indult, és ennek fontos állomása lesz a keddi frakcióülés.
A főbb témák között említette az adókat, a segély helyett munkát programot, az oktatás területét, a versenyképesség javítását. Hozzátette: a miniszterelnök meghatározza a következő két év politikai programját.


Daróczi Dávid elmondta, hogy az utolsó nyári frakcióülés egyben felkészülés az őszi szezonnyitásra is.A kormány és az MSZP vezetésének júniusi dobogókői tanácskozásain Gyurcsány Ferenc többek között arról beszélt, hogy át kell alakítani a szociális támogatások rendszerét az állástalanok segítése érdekében, illetve hogy egyszerűbb adórendszerre, kevesebb adókedvezményre van szükség Magyarországon.

A kormányfő, szocialista pártelnök szerint a gazdasági növekedést úgy lehet ösztönözni, hogy egyszerre több ponton kezdeményeznek változtatásokat: az adó- és járulékrendszer megújítását, a szociális rendszer átalakítását, valamint a képzésben és a szakképzésben elindított programok folytatását, ha kell, módosítását.

Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke, miután június 24-én találkozott Gyurcsány Ferenccel, cselekvési programot kért a kormányfőtől. Mint akkor mondta, az SZDSZ felelős ellenzéki pártként ennek megismerése után dönti el, tudja-e támogatni azt.

Kóka János, az SZDSZ parlamenti frakcióvezetője az MTI-nek szombaton azt mondta, csak akkor lehet komolyan venni a kormány gazdasági programját, ha abban a következő három évre legalább ezermilliárd forintos adó- és ugyanekkora mértékű állami kiadáscsökkentés szerepel. A politikus beszélt arról is, hogy gátat kell szabni az infláció növekedésének, ezért nem támogatják az általános forgalmi adó kulcsának növelését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását