2024. április 29. - Péter

A KDNP törvényjavaslatok sorával készül

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) a nyugdíjreformhoz kapcsolódó háttérszámításokat, háttértanulmányokat tartalmazó kötet bemutatásával ezen a héten, szerdán kezdi az őszi politikai szezont - mondta az MTI érdeklődésére hétfőn a párt szóvivője, a KDNP ő
2008. augusztus 25. hétfő 15:33 - Hírextra
A nyugdíjreformhoz kapcsolódó számításokat, tanulmányokat tartalmazó kötet a parlamenthez korábban már benyújtott törvényjavaslat kiegészítése - közölte Halász Zsuzsa, aki megjegyezte: a KDNP által benyújtandó törvényjavaslatokat és a hozzájuk kapcsolódó háttéranyagokat a KDNP pártalapítványa, a Barankovics Alapítvány szakértői készítették, illetve készítik.

A szóvivő elmondta azt is, hogy bár az Országgyűlés korábban elutasította, a KDNP ősszel ismét benyújtja nyugdíjreformról szóló törvényjavaslatát az Országgyűlésnek. Hozzátette: szintén az őszi ülésszakon nyújtják be ismételten a családi adózásról szóló, korábban egyszer már elutasított törvényjavaslatot, amit azonban némileg átdolgoztak .

Szeptember 13-án egy kecskeméti konferencián - amelyet "Földtörvény és településfejlesztés" címmel rendeznek meg - ismerteti a KDNP és a Barankovics Alapítvány a korábban beadott földtörvény-javaslathoz kapcsolódó mezőgazdasági üzletszabályozási törvényjavaslatot. A szóvivő emlékeztetett: az üzletszabályozási törvényjavaslat célja, hogy megakadályozzák a külföldiek földvásárlását Magyarországon 2011 után.

Halász Zsuzsa elmondta: szeptember végén kezdi meg a KDNP egészségüggyel kapcsolatos törvényjavaslatainak bemutatását, amit szintén a Barankovics Alapítvány szakértői dolgoznak ki. Első a sorban az egészségügyről szóló törvényjavaslat, amit több, az ágazatot érintő javaslat követ az elkövetkező hónapokban.

A szóvivő emlékeztetett: a Barankovics Alapítvány idén március 15. alkalmával hirdette ki irodalmi pályázatának győzteseit, s november végére jelennek meg a győztes alkotások könyvformában is.
A KDNP országgyűlési képviselőcsoportjának őszi menetrendjéről Halász Zsuzsa annyit mondott: szeptember 12-13-14-én kihelyezett frakcióülés lesz Szekszárdon, Pécsett és Kalocsán.

A kihelyezett ülés célja, hogy a képviselők találkozzanak a megyék és a városok vezetőivel, hogy személyes tapasztalatokat szerezzenek a vidék helyzetéről.A szóvivő hozzátette: terveik szerint szeptember 12-én lesz a KDNP első őszi elnökségi ülése is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását