2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Vezessünk gondolát Velencében

Velence legkultikusabb attrakciója még mindig a gondola. A turisták azonban ma már nem elégszenek meg az utas egyszerű szerepével, a gondolás helyére pályáznak, nem is mindig sikertelenül.
2008. augusztus 10. vasárnap 09:52 - Hírextra
Új iparág van kialakulóban, amelyben részt vesznek szállodák, turistairodák és természetesen hivatásos gondolások - írja a Corriere della Sera című olasz napilap.

"Gondolaoktatást" hirdetnek olyan luxusszállodák, mint például a Hilton Moliny Stucky. Másfél órás beavatásért 300 eurót (70 ezer forintot) kell leperkálni. Ha valaki a párjával akar romantikázni, annak megszámítják összesen 350-ért (81 ezer forint), ha pedig egy legalább tíz emberből álló turistacsoport tagja, akkor megússza 135-ből (31.500 forint).

Van, aki maga szervezi, vezeti az üzletet. Mivel nem büszkélkedhet a Hilton patinájával, az oktatásért sem kérhet annyit. Egy Velencében régen letelepedett ausztrál hölgy például csak 25 eurót kér egy órai oktatásért és vállalja, hogy a jelentkezőt megtanítja a gondola vezetésének különböző fokozataira, mert, mint ahogy a gépkocsivezetésnél is különbség van személyautó, teherautó és kamion között, a gondola irányításánál sem mindegy, hogy egyszemélyes, páros, vagy négyes bárkáról van-e szó.

A gondola rajongói főleg angolok, amerikaiak és általában a sportot kedvelők közül kerülnek ki. A hölgy szerint örülni kell az új divatnak, mert a tősgyökeres velenceiket nem érdekli a gondola. A turistáknak hála, így mégsem hal majd ki a hagyomány.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását