2024. május 19. - Ivó, Milán

Pedofília gyanújával letartóztattak egy dalszerzőt

Gyermekek szexuális zaklatásának gyanújával letartóztatták Kurt Demmlert, a néhai NDK egyik legismertebb rockzenészét, szövegíróját. A még folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva a hatóságok csak annyit árultak el, hogy a megrontási esetek több évvel ezelő
2008. augusztus 8. péntek 15:06 - Hírextra

Az 1944-ben született Demmler sokoldalú és sikeres dalszerzőnek számított a Német Demokratikus Köztársaságban. Számos rockegyüttes és -énekes számára írt szövegeket, köztük volt a Karat, a Klaus Renft Combo, Nina Hagen és Veronika Fischer. Utóbbi énekesnő ("az NDK Koncz Zsuzsája") éveken át Demmler felesége volt.

1976-ban Demmler is aláírta azt a tiltakozó levelet, amelyben vezető keletnémet értelmiségiek tiltakoztak a kelet-berlini kormánynál Wolf Biermann énekes kitoloncolása és NDK-állampolgárságától történt megfosztása ellen. Ugyancsak csatlakozott a rockzenészek és zeneszerzők 1989 őszi határozatához, amely a cenzúra és a hatalmi beavatkozás megszüntetését sürgette.

1989. november 4-én ott volt a berlini Alexanderplatzon rendezett félmilliós nagygyűlés szónokai között, saját szerzeményét adva elő. Az "Irgendeiner ist immer dabei" (Valaki mindig jelen van) című szatirikus dal a keletnémet titkosrendőrséget (Stasi), annak mindenütt felbukkanó csendes ügynökeit figurázta ki, frenetikus sikert aratva a hallgatóság körében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását