2024. május 8. - Mihály

910-en haltak meg közúti balesetben

A 2007. év első három negyedévében a közúti közlekedési balesetek száma közel azonosan alakult, mint az előző év azonos időszakában - tájékoztatta a KSH az MTI-t szerdán.
2007. november 21. szerda 11:59 - Hírextra

A halálos kimenetelű balesetek száma 1 százalékkal csökkent; a balesetek közül 10 százalékkal többet okoztak ittas állapotban, mint egy évvel korábban.

Az elmúlt háromnegyed évben közel 15 500 személysérüléses közúti közlekedési baleset történt, 68 százaléka lakott területen belül.

A balesetek 5 százaléka halállal végződött.

A balesetet elszenvedők száma megközelítette a 21 500 főt, közülük 910 személy életét vesztette, több mint 6000 személy súlyosan megsérült, és a könnyen megsérültek száma meghaladta a 14 000-et.

A meghalt személyeknek több mint a fele vétlen áldozat volt.

A balesetek száma Közép-Magyarországon és Észak-Magyarországon csökkent, a többi régióban növekedett. A növekedés Nyugat-Dunántúlon volt a legnagyobb, 9 százalék.

A balesetek 62 százalékát okozták személygépkocsik, 9-9 százalékát kerékpárosok és teherszállító járművek, 7 százalékát gyalogosok.

2006 első három negyedévének adataihoz viszonyítva a segédmotoros kerékpár okozta balesetek száma emelkedett a legnagyobb mértékben, megközelítve a 11 százalékot.

A balesetek 92 százaléka a járművezetők hibájából történt, az ok leggyakrabban a sebesség nem megfelelő megválasztása volt.

Az autópályákon közlekedők 6 százalékkal több baleset okoztak, mint egy évvel korábban.

Az ittasan okozott balesetek száma szinte minden régióban emelkedett. Száz baleset közül 14 hátterében állt alkohol.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását