2024. május 3. - Tímea, Irma

Félmilliós kártérítést kell fizetnie a volt polgármesternek

Félmillió forintos kártérítésre kötelezte nem jogerősen a Tolna Megyei Bíróság Szabó Lorándot, Dombóvár volt szocialista polgármesterét, aki ellen Naszvadi Balázs dombóvári fideszes önkormányzati képviselő nyújtott be keresetet egy rágalmazó kijelentés miatt. A keddi ítéletről Naszvadi Balázs tájékoztatta az MTI-t.
2009. szeptember 1. kedd 21:00 - HírExtra
A képviselő közölte: hárommillió forintos vagyoni kár megtérítésére nyújtott be keresetet, továbbá azt kérte, hogy a volt polgármester a város internetes honlapján és a testületi ülésen is adjon elégtételt számára.

Közlése szerint a bíróság előbbinek helyt adott, utóbbit viszont elutasította. Naszvadi hozzátette: valószínűleg fellebbez a döntés ellen.

A képviselő azért fordult bírósághoz, mert Szabó Loránd 2008. november 28-án, testületi ülésen azt állította, hogy a Dombóvár környéki önkormányzati társulás vezetőjeként tizenhat önkormányzatnak hatmillió forintos kárt okozott, és ezt bíróság is megállapította. Az egykori polgármester ezt az állítást interneten is közzétette.

A Tolna megyei bíróság Szabót a rágalmazásért július 2-án jogerősen elítélte, a polgármester az ügy miatt már ezt megelőzően lemondott tisztéről.

A keddi ítéletet Szabó Loránd az MTI megkeresésére szempontjából elfogadhatónak nevezte tekintettel arra, hogy jóval kisebb mértékű kártérítést ítéltek meg a felperesnek, akinek jelentős perköltséget is fizetnie kell.

A volt polgármester "pontatlan kijelentésnek" nevezte a testületi ülésen elhangzott állítást, amivel kapcsolatban megjegyezte: a bíróság nem ítélte azt jogszabályba ütközőnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását