2024. április 26. - Ervin

Molotov-koktélos támadás

Lábon lőttek egy nőt Piricsén péntekre virradó éjjel - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.A Nyírbátorhoz közeli település Ady Endre utcájában hajnalban két épületre Molotov koktélt dobtak és rálőttek - m
2008. augusztus 8. péntek 06:30 - Hírextra
A Nyírbátorhoz közeli településen két épületre dobtak Molotov-koktélt és rálőttek - mondta Fülöp Gergely.

A főhadnagy tájékoztatása szerint egy középkorú nő a lábán sérült meg egy lövéstől, amikor a kilépett az utcára, miután zajt hallott. A nő súlyos sérülést szenvedett, kórházba szállították.
A szóvivő elmondta: ismeretlen tettesek több Molotov koktélt dobtak az egymás melletti két lakóépületre, amelyben többen, köztük gyerekek is tartózkodtak. A szabolcsi rendőr-főkapitányság több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt indított nyomozást.

Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke az MTI-nek péntek reggel azt mondta: a piricsi kisebbségi önkormányzat vezetője kora reggel telefonon értesítette az esetről, mert közlése szerint az éjszakai támadás áldozatai a cigány kisebbséghez tartoznak.

Az MTI tudósítója helybeliektől úgy értesült, hogy az Ady Endre utcát főképpen cigányok lakják.
Az OCÖ elnökének véleménye szerint a Szabolcs megyei eset a múlt hónapi galgagyörki éjszakai támadás folytatása lehet, amikor ugyancsak Molotov-koktélt dobtak és többször rálőttek romák házaira ismeretlenek.

Kolompár Orbán közölte: az OCÖ figyelemmel kíséri a nyomozást, és egy általa vezetett, képviselői delegáció elindult a településre, hogy személyesen tájékozódjanak a történtekről.

"Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy szélsőjobboldali radikális eszme követői, megtestesítői rendszeres támadást intéznek a cigányság ellen, gyújtogatnak, lövöldöznek, gyilkossági kísérleteket követnek el" - jelentette ki, hozzátéve, a cigányok rettegésben tartása, megfélemlítése már hónapok óta tart, "és úgy látszik, most már továbbléptek, a megsemmisítésükre törekednek".

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek péntek délelőtt azt mondta: még tart a helyszíni szemle, de egyelőre olyan adat nem merült fel, hogy a támadásnak etnikai vonatkozása lenne.

A főhadnagy azt mondta: több lövést is leadtak a házakra, de hogy pontosan hányat, a nyomozás érdekeire hivatkozva nem tudatta. Tájékoztatása szerint éles lőfegyverből adták le a lövéseket, amelynek típusát fegyverszakértői vizsgálat állapítja meg.

Kolompár Orbán arra a kérdésre, hogy a rendőrség szerint eddig nem merült fel etnikai vonatkozás az ügyben, úgy fogalmazott: több településen és több alkalommal megtörtént hasonló támadásnál is cigányok voltak az áldozatok, ezért nem lehet másról beszélni.

Hozzátette: elvárja a rendőrségtől, hogy rövid időn belül fogja el a támadókat, a bíróság pedig példás büntetéssel rettentse el, a hasonló bűncselekmények elkövetőit, tervezőit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását