2024. április 29. - Péter

2008 nem a magyar filmstúdiók éve

Nem a magyarországi filmes bérmunkaüzlet éve lesz az idei - írja a pénteki Világgazdaság.A napilap szerint míg az elmúlt években - döntően a minden produkciónak megadott adókedvezmények miatt - számos külföldi alkotást forgattak Magyarországon, addig idén
2008. augusztus 8. péntek 06:45 - Hírextra
A Nemzeti Filmiroda statisztikái szerint tavaly 18 milliárd forintot költöttek a külföldi stúdiók magyarországi bérmunkára, az idén az első öt hónapban nyilvántartásba vett öt filmre ez az összeg mindössze 832 millió forint volt.

A Világgazdaság szerint a megbízások elmaradásának legfontosabb oka az adókedvezmény szüneteltetése, és amerikai stúdiók kihelyezés kedvét visszafoghatta a dollár gyengülése is, ami nagyon megdrágította a hazai szolgáltatásokat. A cikk áttekinti az etyeki Korda Stúdió, a pomázi Stern stúdió, a fóti filmstúdió jelenlegi és idénre várható munkáit.

A Nemzeti Filmiroda osztályvezetője a lapnak elmondta, a július 1-én életbe lépett új szabályozás változtathat a helyzeten, és az új rendszer szerint pályázni kívánó első külföldi érdeklődők már meg is jelentek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását