2024. április 25. - Márk

Milliárdos bukás

Milliárdos bukást sejtet a debreceni reptér-biznisz, bár az illetékesek nyilatkozatai csak pillanatnyi finanszírozási zavarral magyarázzák a vevő Xanga cég fizetésképtelenségét - közölték szocialista politikusok csütörtökön sajtótájékoztatón a cívis város
2009. március 5. csütörtök 18:08 - HírExtra
Zsiros Zsolt, az MSZP önkormányzati frakcióvezetője és Varga Zoltán önkormányzati képviselő arra a hírre reagált, hogy a debreceni repülőtér új tulajdonosa, a Xanga Holding Vagyonkezelő Zrt. nem tudta kifizetni az önkormányzatnak az 5,1 milliárdos vételár első, 2 milliárd forintos részletét, ezért a szerződés módosítását kezdeményezte.

Mi is az igazság a repülőtér üzemeltetése és az ingatlanfejlesztési terület eladása körül? - tették fel a kérdést a szocialista politikusok.

Válaszuk szerint sikerült a pályáztatás során egy olyan befektetőt találni, aki "életében nem üzemeltetett repülőteret, soha nem volt ilyen referenciája (pedig ez a pályázat egyik fő szempontja volt). Jelenleg (...) ott járunk, hogy állítólag a munkabérek kifizetése is kétséges".

A 141 hektár repülőtér melletti fejlesztési terület (ami igazából 124 hektár önkormányzati és 17 hektár állami tulajdon) Debrecen legértékesebb belterületi fejlesztési területe. A vevő által korábban ajánlott, átlagosan 3.130 forint négyzetméterenkénti ár jóval a forgalmi érték alatti - mondta Varga Zoltán.

Szerinte a Xanga sajátjaként kezeli és ajánlja ki 3-8-szoros áron a telkeket.
"Ebben a konstrukcióban volt eddig is partner a város polgármestere és a fideszes többség, és úgy néz ki, hogy folytatni akarják. Ingatlan-panamák között nincs különbség, legyen az akár Terézvárosban, akár Debrecenben" - tette hozzá a szocialista politikus.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását