2024. április 29. - Péter

Ingyen tanulhatnak

Nem szerepeltek rosszul a kárpátaljai magyar érettségizők az idei egyetemi felvételi vizsgákon, mivel 102 magyar nemzetiségű diák kezdi meg térítésmentes tanulmányait ősszel a régió legrangosabb felsőoktatási intézményében, az Ungvári Nemzeti Egyetemen (U
2008. augusztus 7. csütörtök 20:35 - Hírextra
Az idén emelkedett az egyetemre felvételiző magyar diákok száma, akik közül háromszáznyolcvanan próbálkoztak az ezerkétszáz térítésmentes helyre való bejutással. A nappali tagozaton kilencvenkét, míg a levelezőn tíz magyar tanul majd tandíjmentesen, vagyis a pályázók közel harminc százaléka - írta csütörtökön az ungvári Igazi Kárpáti Igaz Szó országos lap.

Az újság szerint az ungvári egyetemre felvett magyar diákok száma még nem végleges, mivel augusztus 20-ig még folyamatban vannak a szerződéskötések a költségtérítéses helyekre.

A legtöbb magyar felvételiző, azaz negyven végzős a magyar történelem és európai integráció szakot választotta, közülük tizenkilencet vettek fel. A többi között tizenöt magyar kezdi meg tanulmányait a fizika, tizenegy a matematika, tizenkilenc a mérnöki, tizenhárom a magyar bölcsészeti, négy a kémia, három az újságírói, kettő-kettő pedig a biológia és az orvosi karon.

Egyetlen magyar felvételiző sem jutott be tandíjmentesen a jogi, politológia, fogorvosi, erdőmérnöki és nemzetközi kapcsolatok szakra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását