2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Merkel és Sarkozy együtt emlékeztek

A francia-német barátság jegyében Angela Merkel személyében először vett részt német kancellár a francia elnök oldalán szerdán az I. világháború harci cselekményeit lezáró fegyverszünet évfordulóján tartott megemlékezésen a párizsi Diadalívnél, ahol a történelemben először csendült fel a német himnusz.
2009. november 11. szerda 14:30 - HírExtra
Nicolas Sarkozy beszédében megköszönte Angela Merkel "történelmi gesztusát", amiért elfogadta a meghívást, s az eseményt az elődök 25 évvel ezelőtti szimbolikus megbékélése folytatásának nevezte, amikor is a verduni csatamezőn Helmuth Kohl és Francois Mitterrand kéz a kézben emlékezett meg a két ország áldozatairól.

Két nappal a berlini fal leomlásának 20. évfordulója után Merkel Párizsban azt hangsúlyozta, hogy a barátsággá alakult francia-német megbékélés túlmutat a két országon, mert annak fő célja Európa. "Franciaország és Németország tisztában van saját történelmével, de missziójuk közös: a kontinens békéjének biztosítása és megtartása" - mondta a német kancellár.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását